Τουλάχιστον 17 άνθρωποι τραυματίστηκαν στην Υεμένη σε συγκρούσεις μεταξύ αντικυβερνητικών διαδηλωτών και υποστηρικτών του προέδρου της Υεμένης ’λι Αμπντάλα Σάλεχ. Την ίδια ώρα, οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων καταγγέλλουν \”μη απαραίτητη\” χρήση βίας από την αστυνομία κατά των διαδηλωτών και φωτορεπόρτερ του BBC δηλώνει ότι ξυλοκοπήθηκε άγρια από την αστυνομία.

Δώδεκα άνθρωποι τραυματίστηκαν στην πόλη Τάιζ, νότια της Σαναά, όπου η αστυνομία άνοιξε πυρ στον αέρα την ώρα που εκατοντάδες αντικυβερνητικοί διαδηλωτές συγκρούονταν με υποστηρικτές του Σάλεχ, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες στην πόλη αυτή, όπου χιλιάδες διαδηλωτές πραγματοποίησαν ολονύχτια συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

Πέντε άνθρωποι τραυματίστηκαν στη Σαναά, σύμφωνα με πηγή της αντιπολίτευσης, όταν υποστηρικτές του προέδρου οπλισμένοι με σπασμένα μπουκάλια, μαχαίρια και πέτρες καταδίωξαν χιλιάδες αντικυβερνητικούς διαδηλωτές, μετατρέποντας σε βίαιη τη διαδήλωση αυτή.

Η αστυνομία κλείδωσε μερικές χιλιάδες διαδηλωτές που προσπαθούσαν να ξεφύγουν από τις συμπλοκές μέσα στον χώρο του Πανεπιστημίου της Σαναά, ενώ ένας φωτορεπόρτερ του BBC δήλωσε ότι ξυλοκοπήθηκε άγρια από την αστυνομία.

Οι διαδηλώσεις γίνονται την ώρα που ο πρόεδρος Σάλεχ και το κύριο κόμμα της αντιπολίτευσης στην Υεμένη προετοιμάζονται για συνομιλίες, οι οποίες, όπως ευελπιστεί η κυβέρνηση, θα αποτρέψουν μια εξέγερση όπως αυτή της Αιγύπτου. Οι συνομιλίες αναμένεται να αρχίσουν εντός ορισμένων ημερών, δήλωσε αξιωματούχος της αντιπολίτευσης.

Παράλληλα αυτόπτες μάρτυρες καταγγέλλουν σήμερα ότι οι μέθοδοι καταστολής που χρησιμοποιεί η αστυνομία είναι σκληρότερες στην Τάιζ από αυτές στη Σαναά. Ωστόσο, σύμφωνα με τους ίδιους, χθες οι δυνάμεις ασφαλείας ξυλοκόπησαν δημοσιογράφους που κρατούνται και διέλυσαν πορεία προς το προεδρικό μέγαρο χρησιμοποιώντας γκλομπ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook