Την αντίθεση του στη διενέργεια πρόωρων εκλογών στις 19 Φεβρουαρίου 2012 εξέφρασε στην διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο Βουλευτής Χανίων του ΠΑΣΟΚ κ. Σήφης Βαλυράκης.

Όπως είπε ο κ. Βαλυράκης η ημερομηνία της 19ης Φεβρουαρίου για εκλογές δεν εξυπηρετεί "το σκοπό και το έργο που έχουμε φορτώσει στην κυβέρνηση Παπαδήμου", και εξέφρασε την ευχή, η κυβέρνηση αυτή να ολοκληρώσει την τετραετία για την οποία έχει εκλεγεί η σημερινή Βουλή.

Γενικότερα και μιλώντας για την κυβέρνηση Παπαδήμου, ο κ. Βαλυράκης την χαρακτήρισε ως μια μεγάλη επιτυχία και της προηγούμενης κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, τονίζοντας οτι εγκαινιάζει μια νέα περίοδο για κυβερνήσεις ευρύτερων συνεργασιών και συμφωνιών.

Όπως είπε ο Χανιώτης Βουλευτής, η Δημοκρατία πρέπει να αντιμετωπίσει μια επιθετική αγορά, και μια οικονομική εξουσία που ήδη καταγράφει νίκες σε βάρος των κοινωνιών. Και η απάντηση σε αυτες τις νίκες και τις επιθετικές αγορές είπε ο κ. Βαλυράκης είναι η αλληλεγγύη η συσπείρωση και ο αγώνας.

Ερωτώμενος για την Ερώτηση που κατέθεσε αναφορικά με το κόστος της πρώτης δανειακής σύμβασης , ο κ. Βαλυράκης επεσήμανε πως "δεν είναι δυνατόν, να προχωράμε στην κατάρτιση μιας δεύτερης δανειακής σύμβασης και να μην έχει ενημερωθεί η Βουλή για την πρώτη δανειακή σύμβαση και κυρίως να μην γνωρίζουμε το κόστος της σύμβασης αυτής η οποία μάλιστα δεν υλοποιήθηκε και ίσως υπάρχει και θέμα επιστροφής κάποιων χρημάτων."

«Εφετείο θα γίνει ο ΟΑΔΥΚ;»

Ερωτώμενος για το θέμα που προέκυψε από δημοσιεύματα αναφορικά με τον ορισμό Διευθυντή στον Οργανισμό Ανάπτυξης Δυτικής Κρήτης, ο κ.Βαλυράκης, επεσήμανε πως επι δύο χρόνια με αναφορές και με ερωτήσεις στην Βουλή απαιτούσε τον διορισμό Διευθυντή στον ΟΑΔΥΚ, ασχέτως με το ποιο πρόσωπο θα ήταν αυτό.

Μάλιστα παρουσίασε απάντηση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης κ.Πάγκαλου σύμφωνα με την οποία αρμόδιο για τον ορισμό Διευθυντή είναι αποκλειστικά το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού και κανείς άλλος.

Όμως στο σημείο αυτό τόνισε πως γίνεται ένας «πόλεμος συμφερόντων» με το Ρέθυμνο να θέλει να διορίσει διευθυντή και με το Ηράκλειο να θέλει την συγχώνευση ΟΑΔΥΚ-ΟΑΝΑΚ και τον διορισμό διευθυντή από το Ηράκλειο.

“Μα η τεχνογνωσία και η υποδομή είναι στα Χανιά. Ο υπόγειος και ο επιφανειακός υδάτινος είναι στα Χανιά. Τα κορόιδα είναι οι Χανιώτες; Εμείς δεν πρέπει να υπερασπιστούμε τα συμφέροντά μας; Εφετείο θα κάνουμε τον ΟΑΔΥΚ; Έλεος” είπε χαρακτηριστικά ο κ.Βαλυράκης.

Σε ότι αφορά στα άλλα τοπικά θέματα, ο Χανιώτης βουλευτής εξέφρασε την αισιοδοξία του για την προώθηση προβλημάτων που χρονίζουν, όπως είναι το θέμα της επέκτασης του αεροδρομίου, η συμπλήρωση των υποδομών στο λιμάνι της Σούδας, η προώθηση της μελέτης για τη σύνδεση του αεροδρομίου με το λιμάνι της Σούδας κ.α.

Όμως επεσήμανε πως τα θέματα που αφορούν στα Χανιά, για να προχωρήσουν ακόμα περισσότερο χρειάζεται συστράτευση όλων.

Flashnews