Όταν οι υπέρμαχοι της απαγόρευσης της χρήσης προϊόντων καπνού, προ ετών, θεωρούσαν ότι είχαν νικήσει στη μάχη για την απεξάρτηση της κοινωνίας από τη νικοτίνη, η αγορά είχε ήδη βρει τρόπους να συνεχίσει να την διανέμει φτηνά και έξυπνα, και πάλι αρχίζοντας από τις μικρότερες ηλικίες.

Τα σκληρά περιοριστικά μέτρα κατά των παραδοσιακών καπνιστών οδήγησαν στην ευρύτατη χρήση των ηλεκτρονικών τσιγάρων, τα οποία και δεν αντιμετώπισαν καμία ρύθμιση στην πώλησή τους. Ετσι, πολύ σύντομα έγιναν και αυτά \”παγίδα\” για τους ανήλικους, λόγω τόσο της χαμηλής τους τιμής, όσο και της ποικιλίας γεύσεων που προσφέρουν.

Πλέον, ξεκινώντας -από πού αλλού; από την Αμερική, έχει αρχίσει η προσπάθεια περιορισμού της χρήσης τους, καθώς ο εθισμός στην εισπνεόμενη νικοτίνη κάνει θραύση στις μικρές ηλικίες.

Στη Βοστώνη η αρμόδια υγειονομική επιτροπή υπερψήφισε την απαγόρευση χρήσης ηλεκτρονικών τσιγάρων σε δημόσιους χώρους και χώρους εργασίας, αλλά και της πώλησής τους σε ανηλίκους. Παράλληλα, θα χρειάζεται ειδική άδεια για την πώληση συναφών προϊόντων.

\”Δεν θα επιτρέψουμε σε μία ολόκληρη γενιά να ξεκινήσει τη ζωή της με χρήση προϊόντων καπνού και νικοτίνης. Τα φτηνά τσιγάρα δεν θα είναι πλέον φτηνά και τα ανεξέλεγκτα προϊόντα νικοτίνης δεν θα πωλούνται σε παιδιά\”, υποσχέθηκε η επικεφαλής της επιτροπής Μάργκαρετ Ράιντ μετά την ψηφοφορία.

Πρέπει να σημειωθεί ότι η αμερικανική υπηρεσία τροφίμων και φαρμάκων εμποδίστηκε πρόσφατα από το ομοσπονδιακό δικαστήριο να επιβάλλει ρυθμίσεις στην αγορά ηλεκτρονικών τσιγάρων, έτσι \”απάντησε\” με την αντιμετώπισή τους όπως τα προϊόντα καπνού.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook