Με την ημερίδα Αστεριών (1ο-7ο), που θα πραγματοποιηθεί στην 25άρα πισίνα του κολυμβητηρίου Χανίων «ανοίγει» επίσημα η αγωνιστική σεζόν στη συγχρονισμένη κολύμβηση.

Η διοργάνωση θα γίνει την Κυριακή (4/12) και ο Ναυτικός Όμιλος Χανίων θα συμμετάσχει με 21 κορίτσια, τα οποία στοχεύουν στην εξασφάλιση των ορίων και της συμμετοχής στα πανελλήνια πρωταθλήματα Κορασίδων Α’, Νεανίδων και ΟΠΕΝ Γυναικών.

Η προπονήτρια του τμήματος συγχρονισμένης κολύμβησης, Μπιλιάνα Γκεοργκίεβα, δηλώνει (nox.gr) ότι παρά τις δύσκολες συνθήκες που επικρατούν, τα παιδιά είναι σε καλή κατάσταση και μαζί με τους γονείς, επιδεικνύουν μεγάλη ωριμότητα ούτως ώστε να ανταπεξέλθουν στα προβλήματα που υπάρχουν. «Πιστεύω ότι όλα τα παιδάκια θα περάσουν. Είναι έτοιμα παρά τις δύσκολες συνθήκες με τις οποίες έρχονται αντιμέτωπα», τονίζει χαρακτηριστικά, για να συνεχίσει: «Οι γονείς και τα παιδιά καταλαβαίνουν ότι είναι μια δύσκολη χρονιά... Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να κρατήσουμε ζωντανό το άθλημα αλλά και το τμήμα της συγχρονισμένης κολύμβησης του Ν.Ο. Χανίων, το οποίο δοκιμάζεται σκληρά. Οι προπονήσεις γίνονται με μεγάλες δυσκολίες και γενικώς υπάρχουν προβλήματα που μας εμποδίζουν να εκτελέσουμε το έργο μας όπως άλλες χρονιές. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους γονείς αλλά και τα παιδιά που στηρίζουν τη συγχρονισμένη κολύμβηση, που πρόκειται για ένα πολύ δύσκολο άθλημα το οποίο απαιτεί πολλές θυσίες. Επίσης, ευχαριστώ τις συνεργάτιδές μου, προπονήτριες, Στέλλα Μποτωνάκη και Κωνσταντίνα Μηλιάδη με τις οποίες προσπαθούμε να κάνουμε ό,τι μπορούμε προκειμένου να κρατήσουμε τα παιδάκια στην πισίνα».

Την ευθύνη της διοργάνωσης έχει αναλάβει ο Ν.Ο. Χανίων, λόγω της απόφασης της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας να αναστείλει όλες τις διοργανώσεις μέχρι το τέλος του έτους.

Πέρα από τον χανιώτικο Όμιλο στην ημερίδα θα πάρουν μέρος ο Α.Α. Ωρίων Ηρακλείου και ο Κ.Ο. Ηρακλείου.

Αναλυτικά, οι συμμετοχές για τα Χανιά, είναι οι εξής:

1ο Αστέρι: Μαρία Χατζηδάκη, Λεμονιά Τσιάλτα  

3ο Αστέρι: Αθηνά Αλεζά, Σελίνα Ανδριανού, Κατερίνα Βοβολάκη, Ευαγγελία Κουργιαντάκη, Ραφαέλα Κουργιαντάκη, Σταυρούλα Παπαδημητράκη, Μαργαρίτα Παρτσαλάκη

5ο Αστέρι: Αλεξάνδρα Μουζακίτη, Μαρία-Ελένη Βοζινάκη, Μαρία Παπαδοκωνσταντάκη  

6ο Αστέρι: Μαργαρίτα Σκαράκη, Αντωνία Μαζοκοπάκη, Ιουλία Μπιζίκ, Αφροδίτη Τσιαούση  

7ο Αστέρι: Γιάννα Γκεοργκίεβα, Αντωνία Μαζοκοπάκη, Αφροδίτη Τσιαούση, Αριάδνη Δουλαβέρη, Ευγενία Μιχαηλίδη, Ιουλία Μπιζίκ, Μαρία Παπαδοκωνσταντάκη, Μαρία-Ελένη Βοζινάκη, Αλεξάνδρα Μουζακίτη, Μαργαρίτα Σκαράκη, Νεφέλη Μπαδογιάννη.

Εκ μέρους της Κ.Ο.Ε., σε ρόλο κεντρικού κριτή και διαιτητή θα παραβρεθεί η κ. Κατερίνα Βαγιωνή.

Το πρόγραμμα των αγώνων:

Κυριακή 4 Δεκεμβρίου

09.00-10.00: Προθέρμανση & Τεχνική Σύσκεψη

10.00: 1ο Αστέρι

10.15: 2ο Αστέρι

10.30: 3ο Αστέρι

12.00: 4ο Αστέρι

13.00: 5ο Αστέρι

14.00: 6ο Αστέρι

14.30: 7ο Αστέρι

Λευτέρης Αντωνακάκης