Πυρετώδεις είναι οι διαβουλεύσεις για την άμεση επίλυση της ευρωπαϊκής κρίσης χρέους ενόψει της κρίσιμης Συνόδου Κορυφής της 9ης Δεκεμβρίου.

Τη Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί στο Παρίσι η κρίσιμη συνάντηση μεταξύ του Γάλλου προέδρου Ν. Σαρκοζί και της Γερμανίδας Καγκελαρίου Α. Μέρκελ.

Την ίδια ώρα, αναλαμβάνουν εκ νέου δράση και οι ΗΠΑ , με τον Αμερικανό υπουργό Οικονομικών, Τίμοθι Γκάιτνερ, να πραγματοποιεί ταξίδι αστραπή στην Ευρώπη την ερχόμενη εβδομάδα, σε μια προσπάθεια να αυξήσει τις πιέσεις προς τους Ευρωπαίους ηγέτες για την άμεση επίλυση της κρίσης χρέους, προτού η κατάσταση γίνει ανεξέλεγκτη.

Ο Γκάιτνερ θα συναντηθεί την ερχόμενη Τρίτη 6/12 με τον επικεφαλής της EΚΤ, Μάριο Ντράγκι, τον διοικητή της Bundesbank, Γ. Βάιτμαν, καθώς και με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών, Β. Σόιμπλε.

Μια μέρα αργότερα, την Τετάρτη 7/12, ο Αμερικανός υπουργός θα ταξιδέψει στη Γαλλία προκειμένου να συναντηθεί με τον Γάλλο πρόεδρο Ν. Σαρκοζί αλλά και τον ομόλογό του Φ. Μπαρουάν.

Την ίδια ημέρα ο Γκάιτνερ θα έχει συνάντηση και με τον νέο πρωθυπουργό της Ισπανίας > Ραχόι, ενώ η περιοδεία του στην Ευρώπη θα ολοκληρωθεί την Πέμπτη στο Μιλάνο, όπου ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών θα συναντηθεί με τον νέο πρωθυπουργό της Ιταλίας, Μ. Μόντι.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook