Πειθαρχικές κυρώσεις για το περιστατικό της 17ης Νοεμβρίου στη Σχολή Ευελπίδων προανήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Γιάννης Ραγκούσης, απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Θοδωρή Δρίτσα.

«Πρόκειται για ένα περιστατικό, για ένα γεγονός, το οποίο το αξιολογούμε ως σοβαρό… Διότι εκδηλώθηκε μέσα στη Σχολή Ευελπίδων και αυτό έχει μια ειδική σημασία, γιατί είναι η Σχόλη που εκπαιδεύει, εκκολάπτει, προετοιμάζει τα αυριανά στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και, άρα και γιατί όχι, την αυριανή ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ραγκούσης.

Ταυτόχρονα, ο αναπληρωτής υπουργός παραδέχθηκε ότι τόσο η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων όσο και η πολιτική ηηεσία του υπουργείου δεν είχαν έγκαιρη ενημέρωση για το περιστιακό, το οποίο ήρθε στο φως της δημοσιότητας στις 25 Νοεμβρίου, μέσω του Τύπου. Εξίσου καθυστερημένα, σύμφωνα με τον κ. Ραγκούση, ενημερώθηκε και η ίδια η Σχολή Ευελπίδων.

«Για μας αυτό είναι ένα γεγονός προς πειθαρχική αξιολόγηση» σημείωσε ο κ. Ραγκούσης. Και εξήγησε: «Διότι μπορεί από εκεί να απορρέει το συμπέρασμα ότι, άρα, η Διοίκηση της Σχολής δεν ήξερε κάτι που μας το απέκρυψε, από την άλλη για εμάς και για εμένα προσωπικά είναι αδιανόητο για τη Διοίκηση της Σχολής να συντελούνται στο εσωτερικό της γεγονότα, τα οποία δεν αφορούν ένα δωμάτιο στο οποίο κλείστηκαν τρεις άνθρωποι. Έλαβαν χώρα σε ένα αμφιθέατρο, όπου συμμετείχαν και ήταν παρόντες στο περιστατικό εκατοντάδες νέοι Ευέλπιδες».

«Είναι παντελώς αδικαιολόγητο και σε κάθε περίπτωση και πειθαρχικά διερευνητέο το πώς είναι δυνατό ένα τέτοιο συμβάν να μην είναι σε γνώση της Διοίκησης της Σχολής. Γι\’ αυτό, επ\’ αυτού επίσης έχουν κινηθεί πειθαρχικές διαδικασίες» κατέληξε.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook