Κόντρα στις δυσοίωνες προβλέψεις για τη διαμόρφωση της επόμενης τουριστικής περιόδου, οι αεροπορικές εταιρείες χαμηλού κόστους φαίνεται ότι εμπιστεύονται τη Κρήτη, καθώς μετά την ανακοίνωση της jet2com για νέα δρομολόγια από Σκωτία για Ηράκλειο,  η μεγαλύτερη ανταγωνίστριά της, η Ryanair ανακοίνωσε αντίστοιχες πτήσεις, από Σκωτία για Χανιά αυτή τη φορά.

«Ανοίγουν» από σήμερα οι κρατήσεις της Ryanair

Επτά μήνες  μετά το πρώτο δρομολόγιο της Ryanair προς Χανιά από Φρανκφούρτη και Μιλάνο, η γνωστή εταιρεία χαμηλού κόστους επεκτείνει τις δραστηριότητές της στο νησί, με ένα νέο δρομολόγιο που θα συνδέει το Glasgow Prestwick το μεγαλύτερο εμπορικό αεροδρόμιο της Σκωτίας, με τον αερολιμένα Ι. Δασκαλογιάννη στα Χανιά.

Από σήμερα μάλιστα «ανοίγουν» οι κρατήσεις για θέσεις στις νέες πτήσεις της Ryanair που θα ξεκινήσουν από αρχές Απριλίου του επόμενου έτους, με την εταιρεία να δίνει το παρόν και στην επόμενη τουριστική περίοδο του νησιού.

«Είναι ιδιαίτερα συναρπαστικό το γεγονός ότι για πρώτη φορά μπορούμε να προσφέρουμε χαμηλού κόστους υπηρεσίες από το αεροδρόμιο Prestwick της Γλασκώβης προς την Κρήτη και την Κέρκυρα (η οποία συμπεριλαμβάνεται στο νέο πρόγραμμα της Ryanair), που αποτελούν κορυφαίους «ηλιόλουστους» προορισμούς που είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς στους Σκωτσέζους» δήλωσε ο Graeme Sweenie, επικεφαλής του εμπορικού τμήματος του αεροδρομίου.

Υπενθυμίζεται ότι οι πτήσεις που ξεκίνησαν από τον περασμένο Μάιο συνδέοντας το αεροδρόμιο Χανίων με το Μιλάνο (κάθε Παρασκευή και Δευτέρα), και από τον Ιούνιο που ξεκίνησαν οι πτήσεις από και προς την Φρανγκφούρτη (κάθε Τετάρτη και Κυριακή), έτυχαν υψηλής αποδοχής από ντόπιους και ξένους, που εκμεταλλεύτηκαν τα φτηνά εισιτήρια της Ryanair για να ταξιδέψουν από και προς την Ευρώπη και την Κρήτη. Υπολογίζεται δε ότι περίπου 16.000 άτομα επισκέφτηκαν τα Χανιά, αποτελώντας τονωτική ένεση για το τουριστικό ρεύμα.

Δρομολόγιο με φτηνά εισιτήρια από Σκωτία για Ηράκλειο από τον μεγάλο αντίπαλο της Ryanair

Υπενθυμίζεται ότι το Σεπτέμβριo, όπως είχε δημοσιεύσει το flashnews.gr, η jet2com, που όπως αναφέρθηκε εμφανίζεται ως η πιο ανταγωνιστική προς την Ryanair εταιρεία, καθώς αναπτύσσει ανάλογες διαδρομές από και προς ευρωπαϊκά αεροδρόμια, ανακοίνωσε ότι θα προσφέρει εβδομαδιαίες πτήσεις από το Αεροδρόμιο Ν. Καζαντζάκης του Ηρακλείου προς και από το Αεροδρόμιο της Γλασκόβης.

Ενδεικτικό της μεγάλης απήχησης που έχει το νησί στη συνείδηση των Σκωτσέζων, αποτελούν οι δηλώσεις του διευθύνοντα συμβούλου της εταιρείας Steve Heapy, ο οποίος σημείωσε ότι
\”είμαστε πολύ ευχαριστημένοι που προσφέρουμε νέα δρομολόγια από το Αεροδρόμιο της Γλασκόβης.

Όμορφες παραλίες, ζεστές θάλασσες και σπουδαία ιστορία, έκανε την Ελλάδα να είναι πάντα ανάμεσα στους δημοφιλείς προορισμούς αλλά η  ταινία Mamma mia  καθώς και η κινηματογραφική μεταφορά του The Inbetweeners που βασίζεται στα Μάλια, έφερα πραγματικά αυτό το μέρος του κόσμου στη συνείδηση των ανθρώπων\”.

Ο ανταγωνισμός των δύο εταιρειών, σύμφωνα με τα όσα ισχύουν στην αγορά, αναμένεται να ωφελήσει τους επιβάτες και να απολαύσουν υψηλές υπηρεσίες σε ιδιαίτερα χαμηλές τιμές.

Για κρατήσεις και πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται τις ιστοσελίδες των δύο εταιρειών www.ryanair.com, και www.jet2com.com

 Flashnews.gr/Ελένη Ζουμαδακη

 

 

 

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook