Στο πρωτοφανές ποσοστό του 62% έφθασε η συμμετοχή των Αιγυπτίων, στη πρώτη φάση των πρώτων ελεύθερων βουλευτικών εκλογών, πολύ υψηλότερο από τις τελευταίες εκλογές υπό την προεδρία του Χόσνι Μουμπάρακ, σύμφωνα με τον επικεφαλής της εκλογικής επιτροπής.

Μάλιστα, ο Abdul Moez Ibrahim είπε χαρακτηριστικά, ότι πρόκειται για το μεγαλύτερο ποσοστό συμμετοχής από την εποχή των Φαραώ. Το 62% αντιστοιχεί σε περίπου 13 εκατομμύρια Αιγυπτίους.

Πάντως, ο Abdul Moez Ibrahim παραδέχθηκε σειρά παραβιάσεων της εκλογικής διαδικασίας, όπως για παράδειγμα η υπήρχε παρουσία κομματικών αντιπροσώπων έξω από τα εκλογικά κέντρα, όμως δήλωσε πως το γεγονός αυτό δεν επηρέασε τα αποτελέσματα των εκλογών.

Την ίδια ώρα, απέτισε φόρο τιμής στους 850 νεκρούς διαδηλωτές στη διάρκεια της εξέγερσης, εναντίον του Μουμπάρακ. «Το αίμα των μαρτύρων πότισε το δένδρο της ελευθερίας, της κοινωνικής δικαιοσύνης και του Συντάγματος. Τώρα απολαμβάνουμε τους πρώτους καρπούς», είπε χαρακτηριστικά, ο επικεφαλής της εκλογικής επιτροπής.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook