Μια απόφαση του υπουργού Περιβάλλοντος, μια ημέρα πριν παραιτηθεί η κυβέρνηση Παπανδρέου, φέρνει τα πάνω – κάτω στην αγορά-παραγωγή τσιμέντου στην Κρήτη και όχι μόνο!

Το ΥΠΕΚΑ δίνει “πράσινο φως” για την παραγωγή “κρητικού” τσιμέντου με το οποίο ουσιαστικά σπάει το μονοπώλιο των 2 εταιρειών που σήμερα ελέγχουν την τοπική αγορά (ΤΙΤΑΝ-ΑΓΕΤ).

Όπως δημοσιεύει στο σημερινό της φύλλο η εφημερίδα \”Πατρίς\”, η μονάδα που έχει ετοιμαστεί για την παραγωγή τσιμέντου, είναι επένδυση πολλών εκατομμυρίων και έχει έδρα το Ρέθυμνο.

Υπολογίζεται δε, ότι με την παραγωγή της, που μπορεί να φτάσει μέχρι και 468 τόνους την ημέρα, μπορεί να καλύψει τις ανάγκες της αγοράς και να χαμηλώσει τις τιμές.

\”Είναι μια πολύ σημαντική εξέλιξη εάν σκεφτούμε ότι το τσιμέντο παράγεται από 2 εταιρείες, ο τόνος είναι περίπου 100 ευρώ και π.χ. στην Τουρκία στο μισό. Νομίζω πως αν λειτουργήσει το εγχείρημα θα είναι πολύ θετικό για την αγορά της Κρήτης, η οποία με 500 τόνους πάνω κάτω τη μέρα καλύπτεται\”,ανέφερε επιχειρηματίας, γνώστης της αγοράς τσιμέντου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook