Δύο πολλοί ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις για το παρόν και το μέλλον της κτηνοτροφίας θα πραγματοποιηθούν στο Αμάρι και στο Ρέθυμνο.

Σήμερα Σάββατο, στο Μέρωνα Αμαρίου, παίρνουμε μια πρώτη ιδέα του πώς μπορούμε να διαχειριζόμαστε σωστά τα προϊόντα που παράγουμε. Η σχετική εκδήλωση θα αρχίσει στις 6 το απόγευμα στο παλιό σχολείο και θα έχει ως θέμα \”Το μέλλον της κτηνοτροφίας\”. Ανεξάρτητα από τον τίτλο, η συζήτηση αφορά συνολικά όλο το μοντέλο ανάπτυξης της υπαίθρου με τον πρωτογενή τομέα σαν κεντρικό άξονα. Ομιλητές θα είναι ο πρόεδρος του παραρτήματος Κρήτης του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου, κτηνίατρος, δρ Αλέκος Στεφανάκης, και ο υπεύθυνος Οργάνωσης Εφαρμογών Βιώσιμης Ανάπτυξης \”Φοίνιξ\” κ. Δημήτρης Ψαρράς.

Τη Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου και ώρα 7 το απόγευμα στο \”Ξενία\”, απέναντι στη μαρίνα Ρεθύμνου, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση με θέμα \”Γιγάντιες εγκαταστάσεις βιομηχανικών ΑΠΕ στην Κρήτη: Οι επιπτώσεις στο περιβάλλον και στην κοινωνία του νησιού\”. Οι κ. Στεφανάκης και Ψαρρας, συνεπικουρούμενοι από τους δρα Σταύρο Ξηρουχάκη, ερευνητή στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης, και κ. Κωστή Πετράκη, κοινωνιολόγο, θα εξηγήσουν στον κόσμο γιατί μας συμφέρει περισσότερο να παράγουμε τροφή για εμάς, παρά ενέργεια για τους άλλους. Διότι, ως γνωστό, η παραγωγή ενέργειας, μέσω βιομηχανικών ΑΠΕ, ανταγωνίζεται ευθέως τα αναπτυξιακά μοντέλα (τουρισμός και πρωτογενής τομέας) που ακολουθούσε η Κρήτη μέχρι σήμερα…

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook