Θύελλα έχει ξεσπάσει στη Βρετανία από τις δηλώσεις του δημοφιλούς παρουσιαστή του BBC Τζέρεμι Κλάρκσον, ο οποίος πρότεινε «να εκτελούνται μπροστά στις οικογένειές τους οι απεργοί», μία ημέρα μετά τη μαζικότερη απεργία από την εποχή της Μάργκαρετ Θάτσερ στην οποία υπολογίζεται ότι πήραν μέρος περίπου δύο εκατομμύρια δημόσιοι υπάλληλοι.

Την Πέμπτη η κυβέρνηση μπορεί να εξέφρασε την αισιοδοξία της ότι τελικά θα βρεθεί λύση για τις αλλαγές που προτίθεται να προωθήσει στις συντάξεις του Δημοσίου και οι υπουργοί να προσπάθησαν να ρίξουν τους τόνους προκειμένου να αποφευχθούν νέες μεγάλες απεργίες, μιλώντας για κάποιες υποχωρήσεις, όμως βασικό θέμα στη χώρα ήταν οι δηλώσεις του παρουσιαστή της εκπομπής αυτοκινήτου «Top Gear».

Την Τετάρτη, την ημέρα που εκατοντάδες χιλιάδες γιατροί, νοσοκόμες, δάσκαλοι, εργαζόμενοι στις μεταφορές και σε άλλες υπηρεσίες του δημόσιου τομέα διαδήλωναν σε πολλές πόλεις της Βρετανίας, ο Κλάρκσον, γνωστός για το ιδιότυπο χιούμορ του, εκλήθη στην εκπομπή του BBC «One Show» να σχολιάσει την απεργία. «Εγώ θα τους τουφέκιζα όλους», απάντησε. «Θα τους έβγαζα έξω και θα τους εκτελούσα μπροστά στις οικογένειές τους. Θέλω να πω, πώς τολμούν να απεργούν, ενώ έχουν εξασφαλίσει αυτές τις χρυσές συντάξεις, ενώ πρέπει να δουλεύουμε για να τα βγάλουμε πέρα;».

Στο τέλος της εκπομπής, οι συντελεστές ζήτησαν συγγνώμη από όσους τηλεθεατές μπορεί να αισθάνθηκαν προσβεβλημένοι, ενώ πολλά συνδικάτα ζήτησαν από το BBC να απολύσει τον Κλάρκσον, χαρακτηρίζοντας «σκανδαλώδεις» τις δηλώσεις του. «Την ώρα που εκείνος γυρνά οδηγώντας γρήγορα και πανάκριβα αυτοκίνητα για να ζήσει», δήλωσε ο γενικός γραμματέας του συνδικάτου UNISON Ντέιτ Πρέντις, «οι εργαζόμενοι στον δημόσιο τομέα είναι απασχολημένοι με το να διατηρήσουν την ενότητα της κοινωνίας – σώζουν ζωές άλλων καθημερινά, φροντίζουν τους ασθενείς, τους ευάλωτους και τους ηλικιωμένους».


Ο ΚΑΜΕΡΟΝ
Ακόμα και ο Πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον, προσωπικός φίλος του Κλάρκσον, αναφέρθηκε στο θέμα χαρακτηρίζοντας «ανόητες» τις δηλώσεις του και προσπαθώντας να τον δικαιολογήσει. «Είμαι βέβαιος ότι δεν ήθελε να πει κάτι τέτοιο», σχολίασε.

(Τα Νέα)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook