Ένα μεγάλο σχολείο χαράς και παιχνιδιού, στήθηκε την Κυριακή το πρωί στην πλατεία Μικρασιατών
.
Τα παιδιά της 5ης κι 6ης Δημοτικού απ’ όλα τα σχολεία της πόλης είχαν την ευκαιρία να παίξουν, να διασκεδάσουν, αλλά και να μάθουν τις γωνιές της ,που δεν τους ήταν γνωστές, λύνοντας γρίφους που ανταποκρίνονταν στην ηλικία τους.
Συνολικά συμμετείχαν 67 ομάδες, ενώ νικήτρια αναδείχθηκε η ομάδα του 5ου Δημ. Σχολείου με την ονομασία «λιθοβολημένοι».

Η οργάνωση ήταν άριστη, με περιπολίες των μελών της διοργανώτριας ομάδας «Νάτα Κεφάτα» αλλά και τους εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού να φροντίζουν για την ασφάλεια των μικρών κυνηγών, που κινήθηκαν στα όρια της Παλιάς Πόλης.
Ωστόσο, από την πλευρά της διοργανώτριας ομάδας αλλά και πολλών παρισταμένων εκφράστηκε έντονος προβληματισμός, για την παρουσία και την παρέμβαση στο παιχνίδι κάποιων γονιών που τα παιδιά τους συμμετείχαν σ’ αυτό. Είναι άραγε «βοήθεια» το να λύνουν οι μεγάλοι γρίφους που απευθύνονται σε παιδιά? Και τι μήνυμα δίνουν στα παιδιά για τη ζωή τους, όταν τα μαθαίνουν να παραβαίνουν τους κανόνες ή να ψεύδονται?

Οι διοργανωτές αναγκάστηκαν να επιβάλλουν ποινές καθυστέρησης χρόνου σε 2 ομάδες που έκαναν χρήση κινητού τηλεφώνου, ώστε να κρατηθεί το παιχνίδι στα πλαίσια που του αρμόζουν.

Η μέρα συνεχίστηκε στο Σπίτι του Πολιτισμού στις 5 το απόγευμα, οπότε ξεκίνησε το παιδικό πρόγραμμα της Τελετής Έναρξης, τ’ οποίο ολοκληρώθηκε με μια παράσταση της θεατρικής ομάδας του Κέντρου Νέων.

Τη σκυτάλη πήραν οι καρναβαλικές ομάδες που διασκέδασαν υπό τους ήχους της Δημοτικής Φιλαρμονικής μ’ ένα μουσικό πρόγραμμα που επιμελήθηκε η αρχιμουσικός Αντιγόνη Αραμπατζόγλου. Έκπληξη της βραδιάς αποτέλεσε η παρουσία των παιδιών από το τμήμα ενόργανης γυμναστικής, Νίκου Γασπαράκη και Δημήτρη Μιχάλα, οι οποίοι παρουσίασαν ένα χορογραφημένο πρόγραμμα γυμναστικής, που ενθουσίασε τους παρευρισκόμενους.

Ακολούθησε κλήρωση στην οποία συμμετείχαν όλες οι ομάδες, για τη διάθεση 4000 ευρώ σε 8 τυχερούς, ευγενική χορηγία της βιοτεχνίας «Σειρήνη» της κας Ειρήνης Σειραγάκη, καθώς και 500 ευρώ σε μια τυχερή ομάδα, χορηγία της Amstel.

Στη συνέχεια οι ομάδες κλήθηκαν να δείξουν τις μουσικοχορευτικές τους ικανότητες σ’ ένα διαγωνισμό karaoke ενώ η βραδιά ολοκληρώθηκε με την καθιερωμένη κλήρωση για τη σειρά των ομάδων στην μεγάλη παρέλαση της Κυριακής 6 Μαρτίου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook