Η παράσταση “Το Τάβλι” του Δ. Κεχαΐδη με τους Νίκο Ορφανό και Κώστα Κάππα, έρχεται στην πόλη του Ρεθύμνου, στο Σπίτι του Πολιτισμού (Βερνάδου 8, Παλιά πόλη), για τρεις παραστάσεις, στις 13, 14 και 15 Δεκεμβρίου.

Λίγα λόγια για το έργο

Η παράσταση “Το τάβλι” του Δημήτρη Κεχαϊδη, το κλασικό αυτό έργο της νεοελληνικής δραματουργίας, που πρωτοανέβασε στο Θέατρο Τέχνης ο Κάρολος Κουν, μεσούσης της δικτατορίας, στις αρχές της δεκαετίας του ’70, αναβιώνει σαράντα χρόνια μετά, σε σκηνοθεσία Νίκου Ορφανού και Κώστα Κάππα.

Ήρωες του έργου είναι ο Φώντας και ο Κόλλιας. Αρχές δεκαετίας του 1970. Στην αυλή του σπιτιού τους, ένα αυγουστιάτικο απόγευμα. Ο Φώντας είναι ταβλαδόρος. Ο Κόλλιας ο κουνιάδος του, λαχειοπώλης. Μέσα σε ένα απόγευμα θα στήσουν την κομπίνα του αιώνα, προκειμένου να “βγουν και αυτοί επιχειρηματίες στην κοινωνία, να πιάσουν την καλή” όπως λένε. Η κομπίνα στήνεται, τινάζεται στον αέρα, ξαναστήνεται και οι ήρωες παλεύουν με το παρελθόν, το άχαρο παρόν τους και το ελπιδοφόρο μέλλον.

Ο Κεχαΐδης, μέσα από έναν ολοζώντανο και ξεκαρδιστικό διάλογο, σατιρίζει ένα κομμάτι της νεοελληνικής νοοτροπίας, που κυριαρχεί μέχρι σήμερα και κάνει το έργο να διατηρεί την πικρή του επικαιρότητα.

Συντελεστές:
Φώντας: Νίκος Ορφανός
Κόλλιας: Κώστας Κάππας
Σκηνικά: Σοφία Παντουβάκη
Κοστούμια: Πηνελόπη Μπάμπου
Σκηνοθεσία: Νίκος Ορφανός – Κώστας Κάππας
Φωτισμοί: Γιώργος Ανεστόπουλος
Μουσική επιμέλεια: Νίκος Ορφανός

Υπεύθυνοι παραγωγής: Νίκος Ορφανός – Κώστας Κάππας.

·        

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook