Δεν πίστευαν στα μάτια τους οι άνδρες της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηγουμενίτσας, όταν συνέλαβαν για λαθρεμπόριο τσιγάρων έναν Αλβανό Αστυνομικό, τον Διευθυντή του Καταστήματος Αφορολογήτων Ειδών στη Σαγιάδα και δυο υπαλλήλους του!

Το διασυνοριακό κύκλωμα, που αποτελούνταν από άτομα υπεράνω υποψίας, είχε στήσει την… κομπίνα εδώ και 6 περίπου μήνες και μάλιστα έκανε τις συναλλαγές του, πολύ συχνά, κάθε τέσσερις ημέρες περίπου.

Το περιστατικό…

Σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., το απόγευμα της Πέμπτης συνελήφθη στη Σαγιάδα, ο 35χρονος Αλβανός, ο οποίος είναι αστυνομικός που υπηρετεί στην Αλβανική Υπηρεσία Φύλαξης Συνόρων, καθώς και τρεις Έλληνες, ηλικίας 47, 37 και 29 ετών. Πρόκειται για τον Διευθυντή και δυο υπαλλήλους του Καταστήματος Αφορολογήτων Ειδών (ΚΑΕ) Μαυροματίου.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της λαθρεμπορίας, πλαστογραφίας, νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, παράνομης οπλοφορίας, κλοπής, παράνομης εισόδου στη χώρα, καθώς και για μη έκδοση απόδειξης πώλησης!

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., «ο 35χρονος μπήκε ένστολος παράνομα στη χώρα, με αυτοκίνητο και μετέβη στο Κατάστημα Αφορολογήτων Ειδών. Εκεί παρέλαβε από τις δύο γυναίκες υπαλλήλους του καταστήματος 2.500 πακέτα με τσιγάρα, χωρίς να εκδοθεί σχετική απόδειξη πώλησης αυτών, έχοντας προσυνεννοηθεί για αυτό με τον 47χρονο Διευθυντή του καταστήματος, ο οποίος και θα παραλάμβανε από τον 35χρονο το αντίστοιχο αντίτιμο»!

Κλεμμένες!..
Παράλληλα, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., από τα στοιχεία της έρευνας προκύπτει ότι το αυτοκίνητο, με το οποίο μπήκε στη χώρα ο 35χρονος Αλβανός, έφερε Ελληνικές κρατικές πινακίδες κυκλοφορίας, για τις οποίες είχε δηλωθεί κλοπή στο Τμήμα Ασφάλειας Πειραιά από τις 9 Σεπτεμβρίου φέτος.

Ο 35χρονος κατά τον έλεγχο επέδειξε πλαστή άδεια κυκλοφορίας αυτοκινήτου, ενώ σε βάρος του εκκρεμεί μέτρο δικαστικής απέλασης από τη χώρα! Επίσης, στην κατοχή του βρέθηκε ένα πιστόλι μάρκας Τοκάρεφ, διαμετρήματος 9 χιλιοστών και ένας γεμιστήρας, ο οποίος περιείχε 7 φυσίγγια.


proinoslogos.gr