Ύστερα από αξιοποίηση πληροφοριών οι οποίες αφορούσαν την λειτουργία εργαστηρίου παραγωγής κλεψίτυπων ψηφιακών δίσκων CD και DVD και την διάθεση αυτών με σκοπό την πώληση και τον προσπορισμό παράνομου περιουσιακού οφέλους, πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα νομότυπη κατ΄οίκον έρευνα σε ισόγεια κατοικία του 38χρονου κατά την οποία βρέθηκε παρουσία του, πλήθος κλεψίτυπων ψηφιακών δίσκων CD και DVD, καθώς επίσης ένας πλήρης επιτραπέζιος Η/Υ αποτελούμενος από δύο οθόνες και δύο συσκευές αντιγραφής ψηφιακών δίσκων. Κατά την έρευνα διαπιστώθηκε ότι είχαν διαμορφωθεί συνθήκες εργαστηρίου για την παρασκευή κλεψίτυπων ψηφιακών δίσκων, η οποία πραγματοποιούταν με σύνολα Η/Υ υψηλών υπολογιστικών δυνατοτήτων, διαθέτοντας [18] συνολικά συσκευές αντιγραφής CD & DVD, ενεργές και συνδεδεμένες κατάλληλα για την πολλαπλή παραγωγή αντιτύπων δίσκων. Στον ίδιο χώρο βρέθηκε επιπλέον, πλήθος κενών και εγγεγραμμένων κλεψίτυπων ψηφιακών δίσκων διαφόρων Ελλήνων και ξένων δημιουργών, ένα πολυμηχάνημα σάρωσης και αντιγραφής εγγράφων, νάιλον και χάρτινες συσκευασίες – εξώφυλλα κλεψίτυπων δίσκων καθώς επίσης και μία γεννήτρια ηλεκτρικού ρεύματος κατάλληλα συνδεδεμένη με ανωτέρω συσκευές. Το σύνολο των κλεψίτυπων ψηφιακών δίσκων δεν έφερε ταινία ασφαλείας και γνησιότητας, ενώ δεν διατίθεντο αντίστοιχα τιμολόγια αγοράς. Σύμφωνα με την εξέταση αρμόδιου εκπροσώπου Α.Ε.Π.Ι. η περιουσιακή ζημία των πνευματικών δημιουργών υπερβαίνει τις [10.000] ευρώ και η ζημία των ερμηνευτών, δισκογραφικών εταιρειών, εταιρειών
διανομής και νόμιμων πωλητών λιανικής υπερβαίνει συνολικά το ποσό των [70.000] ευρώ, ενώ τα διαφυγόντα κρατικά έσοδα εκ της απώλειας δασμών το ποσό των 30.000 ευρώ.

Συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • 1350 κενοί ψηφιακοί δίσκοι (CD-DVD)
  •  3718 κλεψίτυποι οπτικοί δίσκοι ( CD) διαφόρων Ελλήνων και ξένων δημιουργών
  • 2492 κλεψίτυποι οπτικοί δίσκοι ( DVD)
  • 14.000 πλαστογραφημένα εξώφυλλα και οπισθόφυλλα δίσκων (CD-DVD)
  • 2800 νάιλον συσκευασίες ψηφιακών δίσκων
  • 03 γνήσιοι οπτικοί δίσκοι μουσικής-CDΕλλήνων Καλλιτεχνών
  • 02 γνήσιοι οπτικοί δίσκοι ταινιών (DVD)

Σύνολο κλεψίτυπων ψηφιακών δίσκων θα αποσταλεί Δήμο Ηρακλείου κατ΄ εφαρμογή σχετικών διατάξεων, για την διαδικασία καταστροφής.

Όπως δήλωσε στο Flashnews.gr ο Αστυνομικός Διευθυντής Ηρακλείου κ. Μεσοδιακάκης τόνισε ότι \”η κυκλοφορία πλαστών DVD και CD από πλανόδιους πωλητές είχε γίνει μάστιγα για την περιοχή μας.

Η Αστυνομία εντόπισε την \”πηγή που κατασκευαζόταν και τώρα θα παραδώσει όλο το κλεψίτυπο υλικό προς καταστροφή.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook