Η Συρία βρίσκεται πλέον σε κατάσταση εμφυλίου πολέμου, με τους νεκρούς της άγριας καταστολής να ξεπερνούν κατά πολύ τις 4.000 και αυξανόμενο αριθμό λιποτακτών να στρέφουν τα όπλα κατά των κυβερνητικών δυνάμεων, όπως ανακοίνωσε ο ΟΗΕ. Το κεντρικό μέτωπο της συριακής αντιπολίτευσης συμφώνησε να συντονίσει τη δράση του με τους αποστάτες του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA) κατόπιν συνάντησης στην Τουρκία.

Την ίδια στιγμή, Ευρωπαϊκή Ενωση και Ηνωμένες Πολιτείες επιβάλλουν πρόσθετες κυρώσεις σε βάρος του καθεστώτος Ασαντ. Η ύπατη αρμοστής του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, Ναβί Πιλάι, ανακοίνωσε ότι βάσει των εκτιμήσεων οι νεκροί ξεπερνούν πλέον κατά πολύ τους 4.000 στους εννέα μήνες που μετρά η εξέγερση κατά του καθεστώτος και η κατάσταση στη Συρία μπορεί να χαρακτηριστεί πλέον εμφύλιος πόλεμος.

«Είχα δηλώσει ότι από τη στιγμή που υπάρχουν όλο και περισσότεροι λιποτάκτες απειλώντας να πάρουν τα όπλα –το είπα αυτό τον Αύγουστο ενώπιον του Συμβουλίου Ασφαλείας– θα ξεσπούσε εμφύλιος πόλεμος. Ετσι χαρακτηρίζω την κατάσταση αυτή τη στιγμή» δήλωσε η Ναβί Πιλάι.

 Η ίδια ανέφερε από τη Γενεύη ότι στοιχεία που ανακύπτουν επιβεβαιώνουν τη γνώμη της ότι η ηγεσία της Συρίας πρέπει να διωχθεί για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook