Τουλάχιστον ένα στα δέκα χαρτονομίσματα στη Βρετανία φέρουν ίχνη κοκαΐνης, σύμφωνα με ανακοίνωση ειδικών της βρετανικής αστυνομίας. Επίσημη έρευνα του Συμβουλευτικού Συμβουλίου για την Κατάχρηση των Ναρκωτικών (ACMD) έδειξε ότι το 11% των χαρτονομισμάτων που κυκλοφορούν στη χώρα βγαίνουν θετικά σε τεστ ανίχνευσης κοκαΐνης.

Το αντίστοιχο ποσοστό το 2005 ήταν «μόλις» 4%. Το εύρημα επαληθεύει προγενέστερες έρευνες που αποκαλύπτουν ότι η Βρετανία έχει τα υψηλότερα ποσοστά σε χρήση κοκαΐνης στην Ευρώπη, ενώ ξεπερνά επίσης τις ΗΠΑ και την Αυστραλία.

Σύμφωνα με τις Αρχές, η αύξηση που παρατηρείται στη χρήση κοκαΐνης στη χώρα οφείλεται εν μέρει στην επέκταση του ωραρίου λειτουργίας των παμπ από το 2006.

Η πλειονότητα των χρηστών είναι νέοι άνδρες ηλικίας 18 – 45 ετών οι οποίοι παίρνουν το ναρκωτικό προκειμένου να εξουδετερώνεται η επίδραση του αλκοόλ και να μπορούν με αυτό τον τρόπο να πίνουν καθ\’ όλη τη διάρκεια της νύχτας.

Σύμφωνα με τις αστυνομικές Αρχές παρατηρείται άμεση σύνδεση μεταξύ της χρήσης κοκαΐνης, της κατανάλωσης αλκοόλ και της αύξησης των βίαιων περιστατικών. Η τιμή του ναρκωτικού κυμαίνεται από 23 ως 35 ευρώ για 0,4 ή 0,6 γραμμάρια με βαθμό καθαρότητας μεταξύ 15% και 30%, γεγονός που το καθιστά ιδιαίτερα προσιτό σε άτομα από όλες τις κοινωνικο-οικονομικές τάξεις.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook