Η φοροδιαφυγή, ασχέτως με όσα λέγονται, δεν είναι μόνο ελληνικό φαινόμενο. Πολλοί εκπρόσωποι της διεθνούς showbiz καταφεύγουν σε περίτεχνα κόλπα, προκειμένου να παραπλανήσουν την εφορία έστω κι αν σε ορισμένες περιπτώσεις, όπως του Bono και του Sting, αυτό δεν συνάδει με τις αρχές τους, αφού αμφότεροι υποτίθεται ότι κόπτονται για τους αδύναμους αυτού του πλανήτη και καταφέρονται κατά του άνισου καταμερισμού του πλούτου.

Γνωστοί φοροφυγάδες είναι η Pamela Anderson, η Nicolas Cage, οι Dolce & Gabbana η Chloe Kardashian κ.ά.

Pamela Anderson

Το 2010 το όνομά της βρέθηκε στη λίστα με τα ονόματα των οφειλετών που χρωστούν πάνω από 100.000 δολάρια στις φορολογικές Αρχές της Καλιφόρνια. Για την ακρίβεια το «μπουγιουρντί» της ήταν 493.000 δολάρια. Φρόντισε όμως να το τακτοποιήσει άμεσα, γιατί όπως λένε οι Αμερικανοί «σε αυτήν τη ζωή από δύο πράγματα δεν γλυτώνεις ποτέ, από τον θάνατο και τους φόρους».

Nicolas Cage

\"http://3.bp.blogspot.com/_KCuHoU9QBUU/TSVv3pgJ4YI/AAAAAAAAtm0/kB_IojaJf8o/s1600/nicolas.jpg\"Ο διάσημος Αμερικανός ηθοποιός είχε την τύχη να δει το άστρο του να μεσουρανεί τη χρυσή εποχή του Hollywood και φρόντισε να επενδύσει τα εκατομμύρια δολάρια που έβγαζε για κάθε ταινία του σε υπερπολυτελή ακίνητα και ακριβά αυτοκίνητα. Εν έτει 2007 είχε 15 επαύλεις, δύο νησιά στις Μπαχάμες, 30 πολυτελή αυτοκίνητα και ένα αεροσκάφος τύπου Golfstream. To 2008 οι συνολικές οφειλές του από τα προηγούμενα έτη ήταν 13 εκατ. δολάρια.

Dolce & Gabbana

\"http://www.aplita.gr/wp-content/uploads/2011/03/Dolce-Gabbana.jpg\"Το διάσημο δίδυμο της υψηλής ραπτικής εν έτει 2004 πούλησε τα brand D&G Dolce & Gabbana σε εταιρεία την οποία δημιούργησε στο Λουξεμβούργο, προκειμένου να μην πληρώνει φόρους στην Ιταλία. Έκτοτε ο Domenico Dolce και ο Steffano Gabbana μπαινοβγαίνουν στα δικαστήρια. Η ιταλική Δικαιοσύνη υποστηρίζει ότι κοστολόγησαν την αξία των brand του οίκου τους σε 360 εκατομμύρια ευρώ, τη στιγμή που είναι τριπλάσια. Τον Απρίλιο δικαστήριο του Μιλάνου τούς απάλλαξε από τις κατηγορίες για φοροδιαφυγή, αλλά προσφάτως το Ανώτατο Δικαστήριο της Ρώμης ανέτρεψε την απόφαση και αναμένεται να οριστεί δικάσιμος.

Chloe Kardashian

\"http://innthebasement.com/wp-content/uploads/khloe-kardashian-curves-2.jpg\"Η βενιαμίν των αδελφών Kardashian προσφάτως βρέθηκε με χρέος 18.490 δολαρίων. Η ίδια υποστηρίζει ότι ήταν απόλυτα συνεπής με τις υποχρεώσεις της, απλώς ο λογιστής της έβαζε τα χρήματα… στην τσέπη του αντί να τα καταβάλλει στην εφορία κι ένα ωραίο πρωί έγινε καπνός…

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook