Τη διαμαρτυρία του προς την Θεματική Αντιπεριφερειάρχη Κρήτης για τον Πρωτογενή Τομέα Θεανώ Βρέντζου, εκφράζει με επιστολή που απέστειλε ο Δήμαρχος Πλατανιά Γιάννης Μαλανδράκης ,αναφορικά με οτι βρέθηκε εκτός «Καλαθιού προϊόντων της Κρήτης», η καλλιέργεια του κάστανου.

Η επιστολή υπόμνημα του Δημάρχου Πλατανιά προς την κυρία Βρέντζου αναφέρει:

«Κυρία  Αντιπεριφερειάρχη,

Σε συνέχεια τηλεφωνικής επικοινωνίας του εντεταλμένου δημοτικού συμβούλου του Δήμου Πλατανιά σε αγροτικά θέματα κ. Χαλακατεβάκη με εσάς προσωπικά και σχετικά με το ενημερωτικό υλικό που μας αποστείλατε για τα προϊόντα που εντάσσονται στο δυναμικό καλάθι των προϊόντων της Κρήτης, θα θέλαμε να σας ζητήσουμε όπως μας αποστείλετε διευκρινιστικό έγγραφο όπου θα αναγράφεται η ένταξη του προϊόντος του κάστανου στον τομέα φυτικής παραγωγής και συγκεκριμένα στην κατηγορία «ξηροί καρποί».

Όπως ήδη γνωρίζετε, έχει προκληθεί αναστάτωση στις τάξεις των καστανοπαραγωγών, οι οποίοι, με δηλώσεις του Προέδρου τους κ. Μπομπολάκη, εκφράζουν, και δίκαια αν αυτό ισχύει, την έντονη διαμαρτυρία τους για την απουσία από το «κρητικό καλάθι» αυτού του γνήσιου παραδοσιακού προϊόντος, το οποίο παράγεται στις ορεινές και ημιορεινές περιοχές του νομού μας  και συγκεκριμένα στο Δήμο Πλατανιά καθώς και στους Δήμους Κισσάμου και  Καντάνου – Σελίνου.

Πρόκειται για μια ευρέως διαδεδομένη καλλιέργεια, καθώς στις παραπάνω περιοχές φύονται 110.000 καστανόδεντρα, η ετήσια παραγωγή ξεπερνά τους 1000 τόνους, ενώ προβλέπεται  αυξημένη  τιμή διάθεσης για τον παραγωγό από τον επόμενο χρόνο.

Γνωρίζοντας την ευαισθησία σας για τα ζητήματα του Αγροτικού Τομέα περιμένουμε άμεσα  την απάντησή σας.»

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook