Για «προκαταρκτικές» συζητήσεις που θα αφορούν τις πολιτικές που κρίνονται αναγκαίες ώστε να επιτευχθούν οι στόχοι που έχουν τεθεί για την Ελλάδα, έρχεται ξανά στην Ελλάδα η Τρόικα στις 12 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο διευθυντής Εξωτερικών Σχέσεων του ΔΝΤ, Τζέρι Ράις στη Deutsche Welle.

Επιβεβαίωσε επίσης ότι το Δ.Σ του Ταμείου θα συνεδριάσει αύριο για να εξετάσει την έκθεση αξιολόγησης του αρμόδιου για το ελληνικό πρόγραμμα, Πόουλ Τόμσεν, και, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, να εγκρίνει την εκταμίευση της 6ης δόσης.

Ο στενός σύμβουλος της Κριστίν Λαγκάρντ τόνισε ότι «το Ταμείο παρακολουθεί την εξέλιξη του PSI παρότι οι διαπραγματεύσεις διεξάγονται μεταξύ των ελληνικών αρχών και των ιδιωτών πιστωτών της, χωρίς να παρεμβαίνει το ΔΝΤ, το οποίο παραμένει σε ρόλο «ενδιαφερόμενου» παρατηρητή. Aυτό που έκανε σαφές ο αξιωματούχος του ταμείου είναι ότι πρέπει να ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα της Ελλάδας μέσα από μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας και στον τομέα των υπηρεσιών αλλά και του ανοίγματος των κλειστών επαγγελμάτων.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook