Το τσάι που έχει την τιμητική του τους χειμερινούς μήνες, πέρα από σύμμαχο υγείας και ομορφιάς αποτελεί σύμμαχο και στο αδυνάτισμα.

Δύο τύποι ουσιών που περιέχει, οι θεαφλαβίνες και θεαρουμπιγίνες, συμβάλλουν στην μείωση της ποσότητας του λίπους που απορροφάται από το έντερο.

Η συγκεκριμένη δράση του τσαγιού μπορεί εύκολα να ακυρωθεί με την προσθήκη γάλακτος, καθώς οι πρωτεΐνες του αγελαδινού γάλακτος δημιουργούν σύμπλοκα με τις θεοφλαβίνες και τις θεαρουμπιγίνες, εξουδετερώνοντας αυτή την ικανότητά του. Το καλύτερο που έχετε να κάνετε λοιπόν, είναι να το απολαύσετε σκέτο!

Παγωμένου Ελευθερία 
Διαιτολόγος – Διατροφολόγος
Βιογραφικό σημείωμα