Η σπατάλη στο φαγητό είναι κάτι που συχνά δεν συνειδητοποιούμε, γιατί έχουμε την τάση όταν ανοίγουμε τον κατάλογο ενός εστιατορίου και παραγγέλνουμε να σκεφτόμαστε: »Αυτή θα είναι η τελευταία φορά…». Στην πραγματικότητα, όλοι ξέρουμε καλά ότι δεν πρόκειται να φάμε όλα όσα έχουμε παραγγείλει, αλλά θέλουμε απλώς να δοκιμάσουμε… λίγο από όλα!

Το εστιατόριο «Marmar» στην πόλη Dammam της Σαουδικής Αραβίας αποφάσισε επιτέλους να περιορίσει τη σπατάλη και να βάλει… τα πιάτα στη σωστή τους θέση!  Οι πελάτες του εν λόγω εστιατορίου οφείλουν να είναι πολύ προσεκτικοί στις παραγγελίες τους, αφού γνωρίζουν εξαρχής πως αν δεν καταναλώσουν όλο το φαγητό που έχουν παραγγείλει θα πληρώσουν… πρόστιμο!

Μάλιστα, καλά διαβάσατε. Πρόστιμο… γερό για κάθε μπουκιά που έχει μείνει στο πιάτο. Ο ιδιοκτήτης του «Marmar» Fahad Al Anezi λέει σχετικά: «Αποφάσισα να κάνω αυτή την κίνηση σε μια προσπάθεια να σταματήσω -ή έστω να μειώσω- τη σπατάλη στα τρόφιμα. Καθημερινά πετάμε μεγάλες ποσότητες φαγητού και νομίζω ότι αυτό πρέπει να σταματήσει, ειδικά αν σκεφτεί κανείς πόσα παιδιά στον πλανήτη πεινάνε ή υποσιτίζονται.

Οι περισσότεροι πελάτες παραγγέλνουν πολλά πιάτα, γνωρίζοντας ότι δεν πρόκειται να τα καταναλώσουν, μόνο και μόνο για να εντυπωσιάσουν τους γύρω τους! Αυτοί, νομίζω, αξίζουν στο τέλος ένα μεγάλο πρόστιμο…». Οι περισσότεροι πελάτες του εστιατορίου επικροτούν την απόφαση του ιδιοκτήτη, ενώ το «χαράτσι» στα περισσεύματα του φαγητού αντί να μειώσει την πελατεία έχει αυξήσει την επισκεψιμότητα του εστιατορίου!

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook