Ο Μάλκολμ Μπράμπαντ είναι ένας από τους πιο γνωστούς και μάχιμους ρεπόρτερ του BBC. Για πολλά χρόνια, ήταν ο ανταποκριτής του δικτύου στην Αθήνα. Έτσι, όταν δεν εμφανίστηκε στη διάρκεια των γεγονότων του περασμένου Ιουνίου, πολλοί αναρωτήθηκαν γιατί.

Η εύκολη απάντηση θα ήταν ότι άλλαξε χώρα. Η αλήθεια ωστόσο είναι πολύ διαφορετική: ο Μπράμπαντ έπεσε θύμα… ενός εμβολίου κατά του κίτρινου πυρετού.

Ο ανταποκριτής έκανε το εμβόλιο στην Αθήνα, λίγο πριν αναχωρήσει για ένα ρεπορτάζ στην Ακτή Ελεφαντοστού. Λίγες ώρες αργότερα, ανέβασε υψηλό πυρετό και άρχισε να έχει παραισθήσεις.

Οι ημέρες περνούσαν, αλλά ο Μπράμπαντ παρουσίαζε τα ίδια συμπτώματα: έβαζε τις φωνές όταν έβλεπε… στρατιωτικούς στην τηλεόραση και – το χειρότερο – πίστευε ότι ήταν ο… Ιησούς Χριστός. Η σύζυγός του, η οποία είναι από τη Δανία, τον πήρε και τον μετέφερε σε νοσοκομείο της Κοπεγχάγης, όπου νοσηλεύεται μέχρι σήμερα.

Η κατάστασή του έχει βελτιωθεί, αλλά είναι διατεθειμένος να ψάξει σε βάθος και να βρει τι ήταν αυτό που του προκάλεσε τόσο σοβαρό πρόβλημα.

newsbeast.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook