Το "παλιό ψυγείο" πίσω από την Δημοτική Αγορά των Χανίων, θα μπορούσε να είναι μια συμφέρουσα λύση για την αξιοποίηση της Δημόσιας Περιουσίας στα Χανιά, σύμφωνα με στελέχη της Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου.

Παρότι δεν έχουν δοθεί ακόμη συγκεκριμένες οδηγίες από το Υπουργείο Οικονομικών, εν τούτοις στα Χανιά είναι πολύ περιορισμένες οι δυνατότητες αξιοποίησης δημόσιας περιουσίας αφού κτήρια- οπτικά ορόσημα έχουν μια ιστορική καταξίωση στη συνείδηση των Χανιωτών, και δεν μπορούν να αξιοποιηθούν.

Η "φιλολογία" για την αξιοποίηση της Δημόσιας Περιουσίας, έχει ξεκινήσει εδώ και χρόνια, αλλά τότε η μόνη σκέψη που επικράτησε ήταν η αξιοποίηση των αιγιαλών με την πώλησή τους στους καταπατητές.

Τώρα, λόγω της οικονομικής στενότητας, αυτό το σενάριο δεν φαίνεται να υλοποιείται.

Η Υπηρεσία πάντως δεν έχει λάβει ακόμη συγκεκριμένες, γραπτές εντολές από την Ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι το κτήριο του "Παλιού Ψυγείου" έχει ζητηθεί από τον πρώην Δήμαρχο Χανίων Κυρ. Βιρβιδάκη, για να στεγάσει υπηρεσίες της Δημοτικής Βιβλιοθήκης.

Το ΙΣΤΑΜΕ έχει εκπονήσει μια ενδιαφέρουσα μελέτη για την αξιοποίηση της Δημόσιας Περιουσίας.

Εκεί αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι: "ένα επιπλέον πρόβλημα φαίνεται να είναι και η αδυναμία των Ο.Τ.Α ειδικά των μικρών περιφερειακών, να διαχειριστούν ή να συνδιαχειριστούν σημαντικά έργα ακίνητης περιουσίας. Η έλλειψη οικονομικών πόρων, αλλά κυρίως η απουσία τεχνογνωσίας αθροίζει εμπόδια στο γενικό εγχείρημα".

Για το θέμα το Flashnews.gr επικοινώνησε με στελέχη της Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου στο Ηράκλειο, αλλά δεν θέλησαν να κάνουν καμία δήλωση