Αμερικανός αξιωματούχος, ο οποίος θέλησε να παραμείνει ανώνυμος, διέψευσε τις πληροφορίες ιρανικών ΜΜΕ, κατά τις οποίες οι ένοπλες δυνάμεις του Ιράν κατέρριψαν αμερικανικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος που είχε παραβιάσει τον εναέριο χώρο του Ιράν.

Ο αξιωματούχος δήλωσε ότι «δεν υπάρχει καμία απολύτως ένδειξη, μέχρι αυτή τη στιγμή, ότι το αεροσκάφος καταρρίφθηκε».

Τα ιρανικά μέσα ενημέρωσης είχαν μεταδώσει ότι ο ιρανικός στρατός κατέρριψε το αμερικανικό σκάφος στην ανατολική μεθόριο της χώρας, όταν αυτό μπήκε για λίγο μέσα στον εναέριο χώρο του Ιράν. Αναφερόμενα σε ανώνυμη στρατιωτική πηγή, τα μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι το σκάφος δεν είχε καταστραφεί ολοσχερώς και ότι βρίσκεται στην κατοχή των ενόπλων δυνάμεων του Ιράν.

Πάντως ανακοίνωση των συμμαχικών δυνάμεων στο Αφγανιστάν αναφέρει ότι οι Ιρανοί ενδεχομένως να αναφέρονται σε «αμερικανικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος που διεξήγαγε επιχειρήσεις πάνω από το δυτικό Αφγανιστάν την περασμένη εβδομάδα και στη συνέχεια χάθηκαν τα ίχνη του». Η ίδια ανακοίνωση αναφέρει ότι «οι χειριστές του αεροσκάφους έχασαν τον έλεγχο του και τώρα καταβάλλονται προσπάθειες για τον εντοπισμό του».

Τον Ιούλιο, τα κρατικά μέσα ενημέρωσης του Ιράν είχαν αναφέρει σχόλια Ιρανού βουλευτή ο οποίος είχε πει πως η Τεχεράνη κατέρριψε αμερικανικό κατασκοπευτικό αεροσκάφος κοντά στο πυρηνικό συγκρότημα Φορντού.