Στο Προεδρικό Μέγαρο έφτασε το πρωί της Δευτέρας ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, προκειμένου να γίνει δεκτός από τον Κάρολο Παπούλιας.

Στη συνέχεια θα μεταβεί στο Μέγαρο Μαξίμου, προκειμένου να συναντηθεί με τον Λουκά Παπαδήμο.

Εν συνεχεία θα θα έχει διαδοχικές συναντήσεις με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Παπανδρέου και με τον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά.

Κατά την επίσκεψή του, ο Τζο Μπάιντεν αναμένεται να εκφράσει τη στήριξη των ΗΠΑ στην προσπάθεια που καταβάλλει η Ελλάδα για να βγει από την κρίση.

Στη διάρκεια της πτήσης του από την Κωνσταντινούπολη, ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ εξέφρασε την εκτίμηση ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες αντιλαμβάνονται την κρισιμότητα της κατάστασης και τις συνέπειες που θα είχε το ενδεχόμενο να μην δράσουν αποτελεσματικά για την αντιμετώπιση της κρίσης στην Ευρωζώνη και ανέφερε πως είναι πεποίθησή του ότι η Ευρώπη θα ξεπεράσει την κρίση.

«Νομίζω ότι όσο πιο ξεκάθαρο γίνεται ότι δεν υπάρχει εναλλακτική λύση και πως ο χρόνος τελειώνει, όχι μόνο για την Ευρώπη, αλλά και για τις ΗΠΑ και για τον κόσμο... τόσο πιο πιθανό είναι να ληφθούν οι δύσκολες αποφάσεις» σημείωσε ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ.

 

in.gr