Κανείς λογαριασμός της ΔΕΗ στον οποίο συμπεριλαμβάνεται το ειδικό τέλος ακινήτων δεν έχει διακοπεί , τουλάχιστον στα Χανιά, ούτε πρόκειται να διακοπεί εάν δεν περάσει το χρονικό διάστημα των 80 ημερών από την έκδοσή του.

Η τελευταία σχετική εγκύκλιος του υπ.Οικονομικών, έχει τεθεί σε εφαρμογή από τις Διευθύνσεις της ΔΕΗ και πρακτικά αυτό σημαίνει ότι οι πολίτες έχουν περιθώριο πληρωμής 80 ημέρες από την έκδοση και όχι από την λήξη του λογαριασμού.

Εννοείται πως η συγκεκριμένη ρύθμιση ισχύει μόνο για λογαριασμούς στους οποίους συμπεριλαμβάνεται το \”χαράτσι\” στα ακίνητα.

Η ημερομηνία έκδοσης αναγράφεται σε ξεχωριστή θέση πάνω στον λογαριασμό και – για παράδειγμα – εάν ένας λογαριασμός έχει εκδοθεί στις 25/10/11, τότε το περιθώριο εξόφλησής του είναι έως, περίπου, τις 15/1/12.

Πάντως καθημερινά οι ουρές στα ταμεία της ΔΕΗ είναι ατέλειωτες, όπως και η ταλαιπωρία των πολιτών που σπεύδουν από τις 7,30 το πρωί για να εξοφλήσουν λογαριασμούς ή να προχωρήσουν σε διακανονισμούς ή άλλες ρυθμίσεις, οι οποίες προβλέπονται από την τελευταία εγκύκλιο.

Να σημειωθεί βέβαια πως με απόφαση της ΔΕΗ κεντρικά, το ωράριο λειτουργίας για την εξυπηρέτηση του κοινού έχει αλλάξει και τα ταμεία δεν ανοίγουν στις 7:30 αλλά στις 8:15 το πρωί.

Επίσης οι πολίτες πρέπει να γνωρίζουν, πως ακόμη και να έχει λήξει ένας λογαριασμός, η εξόφλησή του μπορεί να γίνει ηλεκτρονικά, με την χρήση του ηλεκτρονικού κωδικού πληρωμής που αναγράφεται πάνω στον λογαριασμό, με τρείς τρόπους.

Μέσω των ΑΤΜ, μέσω των ειδικών μηχανημάτων πληρωμών που έχουν κάποιες τράπεζες στο εσωτερικό τους, ή μέσω του e-banking.

Έτσι , ακόμη και να έχει λήξει ο λογαριασμός δεν είναι απαραίτητο να πηγαίνουν οι πολίτες στα ταμεία της ΔΕΗ και να ταλαιπωρούνται στις ουρές.

Flashnews

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook