Ένας σιίτης που μετείχε στις  αντικυβερνητικές διαδηλώσεις τη Δευτέρα στο Μπαχρέιν υπέκυψε στα τραύματά του και ακόμη ένας έχασε σήμερα τη ζωή του όταν πλήθος κόσμου που είχε συγκεντρωθεί έξω από το νοσοκομείο όπου φυλάσσονταν η σωρός του διαδηλωτή που σκοτώθηκε χθες, δέχθηκε επίθεση από την αστυνομία.

Το πλήθος συγκεντρώθηκε σήμερα μπροστά σε νοσοκομείο στο κέντρο της Μανάμα για την κηδεία του Αλι Μεϊμέχ, του σιίτη που είχε τραυματιστεί χθες Δευτέρα σε συμπλοκές με αστυνομικούς σε σιιτικό χωριό στα περίχωρα της πρωτεύουσας. Όμως οι δυνάμεις ασφαλείας προσπάθησαν να διαλύσουν με δακρυγόνα τη συγκέντρωση των σιιτών που επιμένουν να ζητούν πολιτικές και κοινωνικές μεταρρυθμίσεις

\”Ο Φάντελ Σάλμαν Ματρούκ σκοτώθηκε μπροστά στο νοσοκομείο Σουλεϊμανίγια, όπου ήταν συγκεντρωμένοι πολλοί άνθρωποι για την κηδεία του πρώτου μάρτυρα\”, δήλωσε οΧαλίλ Ιμπραχίμ αλ-Μαρζούκ, βουλευτής της σιιτικής αντιπολίτευσης.

Όσον αφορά τη χθεσινή απώλεια, αυτή επιβεβαιώθηκε και από το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας. O υπουργός εξέφρασε τα συλληπητήριά του στους οικείους του Αλι Μεϊμέχ και δεσμεύτηκε ότι θα διεξαχθεί έρευνα για να διαπιστωθεί αν οι δυνάμεις ασφαλείας χρησιμοποίησαν αδικαιολόγητη βία. Η αστυνομία χρησιμοποίησε λαστιχένιες σφαίρες και δακρυγόνα εναντίον των διαδηλωτών.

Αν και η πλειονότητα του πληθυσμού είναι σιίτες, το Μπαχρέιν κυβερνάται από τη σουνιτική μειοψηφία. Οι περισσότεροι υπουργοί της 25μελούς κυβέρνησης προέρχονται από τη βασιλική οικογένεια.

Εν τω μεταξύ την αναστολή της συμμετοχής του στο κοινοβούλιο της χώρας ανακοίνωσε ο σιιτικός συνασπισμός Ουέφακ, που κατέχει τις 18 από τις 40 έδρες του σώματος, αφήνοντας ανοικτό και το ενδεχόμενο της παραίτησης τις επόμενες ημέρες.

enet.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook