Θύμα της οικονομικής κρίσης έπεσε η βασίλισσα Ελισάβετ καθώς από το 2008 που άρχισε η κρίση, βλέπει διαρκώς τα έσοδά της να… συρρικνώνονται.

Ακόμη και τη μισθοδοσία του προσωπικού του William και της Kate θα την αναλάβει ο πρίγκιπας Κάρολος, καθώς τα Ανάκτορα αδυνατούν να σηκώσουν και αυτό το βάρος.

Περιορίζονται τόσο πολύ τα διαθέσιμα εισοδήματα της βασίλισσας που δεν έχει τη δυνατότητα να ολοκληρώσει τις επισκευές που γίνονται στο Παλάτι, ενώ και τα χρήματα που ελήφθησαν νωρίτερα από τους φορολογούμενους για την επισκευή του Παλατιού το οποίο θα στεγάσει το πριγκιπικό ζευγάρι, δεν θα είναι πλέον διαθέσιμα. Ο πρίγκιπας της Ουαλίας θα είναι αρμόδιος για την πληρωμή του προσωπικού του Δούκα και της Δούκισσας του Κέιμπριτζ, ώσπου ο ίδιος ο Κάρολος να στεφθεί βασιλιάς.

Όλα αυτά, καθώς η βασίλισσα έχει να αντιμετωπίσει μία συνεχή περικοπή εσόδων που αναμένεται να συνεχιστεί έως το 2015. Η βασίλισσα θα έχει κέρδη συνδεδεμένα με τη βασιλική περιουσία, αντί να πληρώνει ο λαός βασιλικά ταξίδια και τα Ανάκτορα. Ο \”μισθός\” της βασίλισσας θα ισοδυναμεί με το 15% των εσόδων που ελήφθησαν τα δύο προηγούμενα χρόνια από τη βασιλική περιουσία, σύμφωνα με τον νέο νόμο που ψηφίστηκε πριν από έξι βδομάδες. Η βασιλική περιουσία περιλαμβάνει τη Regent Street, το Windsor Great Park και εκμετάλλευση περισσότερου από το 50% της βρετανικής ακτογραμμής.

Ο υπουργός Οικονομικών George Osborne επέβαλε το πάγωμα χρηματοδότησης των αναγκών της βασίλισσας και των Ανακτόρων από τη φορολογία του βρετανικού λαού, καθορίζοντας την ετήσια μισθοδοσία της στα 30 εκατ. λίρες έως τον Απρίλιο του 2013. Ωστόσο, θα λάβει ένα εκατομμύριο εφάπαξ, προκειμένου να διοργανώσει τις εκδηλώσεις για τη διαμαντένια επέτειό της μοναρχίας της.

Την περίοδο 1991-92 έλαβε 77,3 εκατ. λίρες από χρήματα φορολογουμένων, αλλά η ύφεση της… κόστισε ακριβά καθώς την περίοδο 2008-09 έλαβε μόλις 38,3 εκατ. λίρες, ενώ πέρυσι περιορίστηκε στα 32,1 εκατ. λίρες, σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση από το υπουργείο Οικονομικών και έγγραφο που βρίσκεται στη Βουλή των Κοινοτήτων και στη Βουλή των Λόρδων.

\"\"

Σύμφωνα με την έκδοση της κυριακάτικης Daily Mail, \”το επίπεδο επιχορήγησης που προβλέπεται στα πρώτα χρόνια του νέου συστήματος -αρχίζοντας από τον Απρίλιο του 2013- είναι πολύ κατώτερο του ποσού που δαπανά η βασιλική οικογένεια τα τελευταία είκοσι χρόνια\”.

Το εισόδημα του πρίγκιπα της Ουαλίας προέρχεται από το Δουκάτο της Κορνουάλης, που τον τελευταίο χρόνο του απέφερε 17,8 εκατ. λίρες. Από αυτά συντηρούνται τόσο το Παλάτι του Kensington του William και της Kate όσο και ο πρίγκιπας Harry και η μέλλουσα σύζυγος και τα παιδιά τους. Κι αν ο Κάρολος ανέλαβε τη μισθοδοσία του προσωπικού του νεαρού ζευγαριού, οι εργασίες ανακαίνισης θα πληρωθούν από την τσέπη των φορολογουμένων.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook