Μην ξέροντας πώς αλλιώς να παλέψει ενάντια στα οικονομικά της προβλήματα, που γιγαντώνονται μέρα τη μέρα, η ηγεσία των αμερικανικών «ΕΛΤΑ» (U.S. Postal Service), προωθεί μέτρα για την περικοπή δαπανών της υπηρεσίας, με αποτέλεσμα την αργοπορία στην παράδοση-παραλαβή της αλληλογραφίας με το σήμα του «επείγοντος» επάνω σε γράμματα και δέματα.

Η υπηρεσία είναι ανεξάρτητη και δεν χρειάζεται το πράσινο φως του Κογκρέσου για να προβεί σε «μεταρρυθμίσεις» και αλλαγές τέτοιες που θα συμβάλλουν στην «αποσυμφόρηση» των εξόδων της, όμως βρισκόταν στη διαδικασία αναμονής για πιθανή οικονομική βοήθεια από την πολιτεία, με τη «βούλα» του Κογκρέσου. Αργότερα τη Δευτέρα, πρόκειται να ανακοινωθεί το ακριβές ποσό περικοπών, το οποίο, βάσει υπολογισμών, θα ανέρχεται στα 3 δις.

Οι αλλαγές δεν αναμένεται να δώσουν μακροχρόνιες λύσεις, παρά σύντομες ανάσες, οι οποίες λέγεται ότι, τελικά, μάλλον κακό θα κάνουν παρά καλό.

Επιπλέον, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το Associated Press, θα μειωθούν οι θέσεις εργασίας στο 50% μια και τουλάχιστον 250 από τα συνολικά 500 υποκαταστήματα της υπηρεσίας, σε ολόκληρη την Αμερική, θα κλείσουν, κάποια στιγμή μέχρι τον ερχόμενο Μάρτη.

(protothema)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook