Την αμέριστη συμπαράσταση του στα Άτομα με Αναπηρία έδειξε ο Δήμος Φαιστού κατά τη διάρκεια της Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία.

Ειδική εκδήλωση για τα Άτομα με Αναπηρία διοργανώθηκε στο Πολύκεντρο Δήμου Φαιστού το Σάββατο, με την υποστήριξη του Δήμου Φαιστού και τη διοργάνωση του ΚΕΠΕΠ Πόμπιας, του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Μοιρών, του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Τυμπακίου και του Συλλόγου ΑΜΕΑ «Το μέλλον».

Την εκδήλωση, στην οποία συμμετείχε η Δήμαρχος Φαιστού Μαρία Πετρακογιώργη Ανυφαντάκη, τίμησε με την παρουσία του ο Αντιδήμαρχος Ιλίου, Δικηγόρος και εκπρόσωπος του Πανελλήνιου Συλλόγου Τυφλών κ. Βαγγέλης Αυγουλάς.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης η Δήμαρχος αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα της Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία, τονίζοντας πως κάθε ημέρα θα έπρεπε να είναι αφιερωμένη σε συνανθρώπους μας, που έχουν ανάγκη ή χρειάζονται οποιασδήποτε μορφής υποστήριξη και συνεργασία.

Η Δήμαρχος αναφέρθηκε παράλληλα στις δράσεις του Δήμου Φαιστού που έχουν υλοποιηθεί για τα Άτομα με Αναπηρία, επισημαίνοντας τις ανεπάρκειες που υπήρχαν για χρόνια σε σχέση με την προσέγγιση και υποστήριξη των συγκεκριμένων ατόμων.

Έμφαση έδωσε στην ομιλία της η Δήμαρχος στην έγκριση κονδυλίου ύψους μεγαλύτερου των 130.000 ευρώ, το οποίο εξασφάλισε ο Δήμος Φαιστού για εξοπλισμούς σε Ειδικά Σχολεία, αλλά και τμήματα ένταξης.

Η κ. Πετρακογιώργη αναφέρθηκε παράλληλα στις πολλαπλές προσπάθειες του Δήμου, τονίζοντας τις ενέργειες σήμανσης, αλλά και καθορισμού θέσεων στάθμευσης και προσβάσεων στα Άτομα με Αναπηρία, καθώς επίσης και στις συνεργατικές δράσεις τοποθέτησης ειδικών ραμπών για την πρόσβαση των ΑΜΕΑ σε παραλίες του Δήμου Φαιστού.

Η Δήμαρχος ευχαρίστησε παράλληλα το σύνολο των συμμετεχόντων και διοργανωτών για την μέχρι τώρα συμβολή τους στα Άτομα με Αναπηρία, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στους γονείς των παιδιών, που υπερβάλουν κάθε μέρα εαυτόν.

Σε μια ενέργεια ένδειξης της ευαισθητοποίησης που έχει ο Δήμος αναφορικά με τα Άτομα με Αναπηρία, παραδόθηκαν τιμητικοί έπαινοι στους Διοργανωτές της εκδήλωσης, οι οποίοι παράλληλα είναι και αρωγοί των Ατόμων με Αναπηρία για το σύνολο του Δήμου Φαιστού, αλλά και ευρύτερα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook