Στην Τοπική Κοινότητα Καρυδίου στην αίθουσα του παλαιού Δημοτικού σχολείου πραγματοποιήθηκε στις 24/11/2011 Λαϊκη Συνέλευση που συγκάλεσε μετά από πρόσκληση ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας κ. Βλάσσης Αθανάσιος .

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος του Τ.Δ. κ. Μιχάλης Μαρής, ο Αντιδήμαρχος κ. Νίκος Αφορδακός , εκ μέρους της μείζονος πλειοψηφίας ο επικεφαλής κ. Πανίκος Καρατσής και ο Δημοτικός σύμβουλος κ. Λεμπίδης Μανόλης, ο πρόεδρος της Τ.Κ. Φουρνής κ. Μπουραντάς Μανόλης καθώς και άλλοι πρώην κοινοτάρχες.

Ο Αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Μιχάλης Μαρής ενημέρωσε τους κατοίκους ως προς τα εξής θέματα:
• Για την καθαριότητα και την αποκομιδή απορριμμάτων που γίνεται δύο φορές την εβδομάδα.
• Για την αποκατάσταση – συντήρηση των σχαρών όμβριων υδάτων.
• Για την συντήρηση δημοτικών φωτιστικών που είχαν ανάγκη.
• Για την παρέμβαση που θα γίνει σύντομα σχετικά με το έργο αποκατάστασης όμβριων σε κάποια σημεία που χρειάζεται.
• Για τη συντήρηση που έγινε σε μεγάλο μέρος των αγροτικών δρόμων αλλά όπως επεσήμανε ο κ. Μαρής υπάρχει σε πολλούς δρόμους ανάγκη επίστρωσης με μπετόν ένεκα του πετρώδες εδάφους και αυτό θα γίνει στις αρχές του έτους όπως έχει προγραμματιστεί.
• Έγινε κλάδεμα δέντρων ενώ θα γίνουν νέες διαμορφώσεις πρασίνου και νέες φυτεύσεις που ζήτησαν οι κάτοικοι.
• Επίσης στο άμεσο μέλλον θα συντηρηθεί το Κοινοτικό Κατάστημα το οποίο λειτουργεί και σαν ιατρείο καθώς και η δημιουργία Παιδικής Χαράς.

Ειδικότερα, οι κάτοικοι εστίασαν στο ζήτημα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας οι οποίοι πρότειναν ότι θα ήθελαν να δημιουργηθεί, σε μια αρκετά μεγάλη έκταση που διαθέτουν, πάρκο φωτοβολταϊκών ή πάρκο ανεμογεννητριών με αντισταθμιστικά οφέλη για το χωριό.

Σχετική αναφορά έγινε στην προγραμματική σύμβαση που έχει γίνει με την περιφέρεια σχετικά με τη διάνοιξη γεώτρησης αλλά και την ανάγκη αποκατάστασης κάποιων ομβριοδεξαμενών ιστορικής αξίας.

Οι κάτοικοι υπογράμμισαν ακόμα ένα πάγιο αίτημά τους σχετικά με το ανύπαρκτο δίκτυο της τηλεόρασης και επιθυμούν την αποκατάστασή του!

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook