Την παραχώρηση ενός δωματίου στη σπουδάστρια του ΤΕΙ Κρήτης, που είχε σοβαρό πρόβλημα στέγασης εξαιτίας του οποίου θα αναγκάζονταν να διακόψει τις σπουδές της αποφάσισε το συμβούλιο του ΤΕΙ που συνεδρίασε σήμερα το πρωί για να συζητήσει το συγκεκριμένο θέμα.

Υπενθυμίζεται πως την περασμένη Παρασκευή πραγματοποιήθηκε παράσταση διαμαρτυρίας για το θέμα αυτό, στη διοίκηση του ΤΕΙ Χανίων, από τις επιτροπές αγώνα του ΤΕΙ και του Πολυτεχνείου Κρήτης που συσπειρώνονται στο Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ).

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το ΜΑΣ σημειώνει μεταξύ άλλων πως " Αυτή η κατάκτηση είναι σημαντική και δείχνει ότι όταν οι σπουδαστές που κατάγονται από λαϊκές οικογένειες, παλεύουν οργανωμένα και μαζικά, στοχεύοντας στην ανατροπή του συνόλου της αντιλαϊκής πολιτικής, τότε μπορούν να αποσπούν και κατακτήσεις για την ανακούφιση της ζωής τους στο σήμερα.

Προφανώς, η συγκεκριμένη κατάκτηση, δεν αποτελεί λύση στο ζήτημα της στέγασης και σίτισης των σπουδαστών, και γενικότερα του κόστους σπουδών. Το συγκεκριμένο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η σπουδάστρια είναι γενικευμένο, και είναι αποτέλεσμα της αντιλαϊκής πολιτικής, που εφαρμόζεται εδώ και χρόνια και που συνεχίζει να εφαρμόζει η κυβέρνηση του μαύρου μετώπου, ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ και με την στήριξη και άλλων πρόθυμων κομμάτων, για λογαριασμό της πλουτοκρατίας."