Σχέδιο για αυτόματη απόρριψη των κρατικών προϋπολογισμών, που δεν πληρούν συγκεκριμένα δημοσιονομικά κριτήρια, έχει η Γερμανία, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Β. Σόιμπλε μιλώντας από την Βουδαπέστη.

Όπως μεταδίδει το Reuters, στο ίδιο μήκος κλίματος η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ έχει καταστήσει σαφές ότι ζητά αλλαγές στις ευρωπαϊκές συνθήκες, ώστε να υπάρχει περισσότερος έλεγχος επί των εθνικών προϋπολογισμών με έμφαση στην λιτότητα.

Από την πλευρά της, η Γερμανίδα Καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ έχει ήδη καταστήσει σαφές ότι οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα πρέπει να καταλήξουν σε συμφωνία για αλλαγή των συνθηκών της ΕΕ, με στόχο την αυστηρότερη δημοσιονομική επιτήρηση και μεγαλύτερες εξουσίες στις Βρυξέλλες, ώστε να επεμβαίνουν και να τιμωρούν τις χώρες που δεν επιτυγχάνουν τους στόχους για το έλλειμμα.

Εν τω μεταξύ, η Γερμανία υφίσταται ισχυρές πιέσεις από τους Ευρωπαίους εταίρους της να υποχωρήσει στο αίτημά της για αλλαγή της Συνθήκης της ΕΕ, με το επιχείρημα ότι μπορεί να επιτευχθεί αυστηρότερος δημοσιονομικός έλεγχος στην Ευρώπη με άλλον τρόπο, δήλωσαν την Δευτέρα σύμφωνα με το Reuters Ευρωπαίοι αξιωματούχοι.

Πολλές χώρες εντός και εκτός της ευρωζώνης διαφωνούν με την αλλαγή των Συνθηκών που προωθεί η Γερμανία από τον Σεπτέμβριο, με στόχο την θεσμοθέτηση αυστηρότερων δημοσιονομικών κανόνων.

Οι χώρες ζητούν από την Γερμανία να αποσύρει το αίτημά της και υποστηρίζουν ότι η αλλαγή της Συνθήκης θα πάρει χρόνο και θα αποδιοργανώσει την ΕΕ, αν στην διαδικασία αυτή συμμετάσχουν όλα τα όργανα, συμπεριλαμβανομένου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

newsbeast.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook