Συνάντηση με τα Προεδρεία των σωματείων των εργαζομένων στο Ναύσταθμο Κρήτης είχε σήμερα στο Εργατικό Κέντρο Χανίων ο πρώην βουλευτής Μανούσος Βολουδάκης. Μετά τη συνάντηση ο Μ.Βολουδάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση :

Ο Ναύσταθμος Κρήτης, πέραν του κρίσιμου ρόλου του στην εθνική μας άμυνα, πέραν της γεωπολιτικής αξίας του, έχει μεγάλη σημασία και για την οικονομική ζωή του τόπου.

Εκατοντάδες Χανιώτες εργάζονται ή σχετίζονται επαγγελματικά με αυτόν, και ακόμα περισσότεροι θα μπορούσαν να ωφελούνται από μια ορθολογική αξιοποίηση των δυνατοτήτων του, που θα δημιουργούσε πρόσθετη ζήτηση προϊόντων και υπηρεσιών της τοπικής αγοράς.

Ο Ναύσταθμος Κρήτης δεν πρέπει σε καμιά περίπτωση να απαξιωθεί. Αντιθέτως, η θέση του στο σύστημα της εθνικής μας άμυνας και στην τοπική οικονομία πρέπει να επανασχεδιασθεί, ώστε να αξιοποιηθούν στο μέγιστο οι δυνατότητές του.

Ενημερώθηκα από τους εκπροσώπους των εργαζομένων για τις προτάσεις τους προς την κατεύθυνση αυτή, αλλά και για τα εργασιακά ζητήματα που τους απασχολούν. Οι εργαζόμενοι του Ναυστάθμου, υφίστανται και αυτοί τις συνέπειες της πολιτικής των οριζοντίων περικοπών, μιας πολιτικής που οδηγεί σε όλο και μεγαλύτερη ύφεση τη χώρα μας.

Κατ’ εξοχήν παράδειγμα αυτής της πολιτικής το μέτρο της εφεδρείας, το οποίο αποτελεί παραποίηση της αρχικής σχετικής πρότασης που είχε διατυπώσει η Ν.Δ. Είναι γεγονός ότι η σπατάλη στο δημόσιο τομέα πρέπει να περικοπεί δραστικά. Η εφεδρεία όμως όπως εφαρμόζεται, αποτελεί ουσιαστικά απόλυση ή πρόωρη συνταξιοδότηση προσωπικού χωρίς προηγούμενη αξιολόγηση.

Η απουσία αξιολόγησης οδηγεί σε μείωση της αποτελεσματικότητας του δημόσιου τομέα, ενώ το όφελος για τον κρατικό προϋπολογισμό από την πολιτική που ακολουθείται είναι μικρότερο από αυτό της αντίστοιχης πρότασης της Ν.Δ. Τέτοιου είδους πολιτικές απαιτούν ριζική τροποποίηση».

Στη συνάντηση συμμετείχαν οι Χρήστος Μαθιουδάκης Πρόεδρος ΜΠΥ, Χρήστος Φυντικάκης Πρόεδρος ΣΕΥΔ, Γιώργος Φραγκάκης Αντιπρόεδρος ΜΠΥ, Στέλιος Σχοινοπλοκάκης Γ.Γραμματέας ΜΠΥ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook