Για τα στοιχεία που έχουν φέρει τον Πλατανιά στην πρώτη θέση της βαθμολογίας της Football League μετά από έξι αγωνιστικές μίλησε στον Κρήτη Σπορ Fm 87,6 o προπονητής της Χανιώτικης ομάδας Τιμόθεος Καβακάς.

Ο κ. Καβακάς σε μια εφ όλης της ύλης συνέντευξη αναφέρθηκε στους λόγους της καλής πορείας της ομάδας του, στους στόχους του Πλατανιά όσο και του ίδιου στην Football League, στο διαζύγιο του με την Λάρισα καθώς και στην εικόνα που έχει αποκομίσει μέχρι τώρα από το πρωτάθλημα.

Τέλος ο τεχνικός του Πλατανιά δεν παρέλειψε να σχολιάσει και την πορεία του ΟΦΗ και του Εργοτέλη στο πρωτάθλημα της Super League.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Τιμόθεου Καβακά στον Κρήτη Σπορ Fm 87,6 :

Ο νεαρός τεχνικός απαντώντας στο που οφείλεται η μέχρι τώρα καλή πορεία της ομάδας του: «Στην ομάδα μας έχουμε καλούς ποδοσφαιριστές και κάνουμε όλοι μας καλή δουλειά. Υπάρχει και πολύ καλό κλίμα το οποίο ξεκινά από τη διοίκηση και φτάνει μέχρι τα αποδυτήρια. Για όλους αυτούς τους λόγους έχουμε μια τόσο καλή πορεία μέχρι τώρα τόσο στο πρωτάθλημα, όσο και στο κύπελλο».

Ο Πλατανιάς βρέθηκε απότομα στη Football League, παρόλα αυτά έχει ένα ικανότατο σύνολο, για το οποίο ο Τ. Καβακάς λέει: «Και η εικόνα της ομάδας μέχρι τώρα, αλλά και τα αποτελέσματα δείχνουν ότι υπάρχει ομοιογένεια, αλλά σημαντικό ρόλο παίζουν και οι χαρακτήρες. Όλοι στην ομάδα διψούν για διάκριση καθώς έχουμε παίκτες που προέρχονται από μεγαλύτερη κατηγορία και θέλουν να δείξουν ότι αξίζουν να βρίσκονται ψηλά, ενώ έχουμε και φιλόδοξα παιδιά τα οποία θέλουν να διακριθούν. Οι λόγοι αυτοί είναι σημαντικοί λόγοι για να φτιάξεις μια φιλόδοξη και καλή ομάδα. Θέλουμε να τελειώσει η χρονιά να κάνουμε μια καλή πορεία και γιατί όχι κάποια παιδιά να παίξουν και σε μεγαλύτερη κατηγορία».

Για το αν αυτή η μεγαλύτερη κατηγορία μπορεί θα έρθει και με τον Πλατανιά, αν μπορεί η ομάδα του για κάτι παραπάνω, ο ικανός τεχνικός παρουσιάζεται προσγειωμένος: «Αυτό που έχουμε θέσει από την αρχή της χρονιάς σαν στόχο είναι η σωτηρία. Δεν μπορούμε να αλλάξουμε από τώρα το στόχο αυτό, είναι νωρίς ακόμα για να πούμε το οτιδήποτε άλλο. Παραμένουμε προσγειωμένοι καθώς κανείς δεν σώθηκε από την 6η αγωνιστική, όπως επίσης κανείς δεν πήρε το πρωτάθλημα από την 6η αγωνιστική. Δεν θέλουμε να έχουμε άγχος και για αυτό θέλουμε να σωθούμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. Δεν πρέπει ακόμα να σκεφτόμαστε τίποτα παραπάνω πέραν από τον κάθε αγώνα που έχουμε εμπρός μας».

Σε ότι έχει να κάνει με την παρουσία του στην ομάδα και τα Χανιά τόνισε: «Τα πράγματα έχουν δυσκολεύσει για όλους στο ποδόσφαιρο πάρα πολύ και όλοι αυτό που ψάχνουν είναι ένα περιβάλλον όπου θα είναι ήρεμοι και θα δουλεύουν. Εμένα μου ταιριάζει το κλίμα στον Πλατανιά, με τη διοίκηση ήμαστε φίλοι και τόσο η σχέση μας, όσο και η συνεργασία μας είναι περισσότερο φιλική και δεν περιορίζεται στο τυπικό. Είναι καλό για όλους μας και αυτό το οικογενειακό κλίμα ακόμα και με τους κατοίκους του χωριού. Εισπράττουμε αγάπη από όλους. Υπάρχουν δύο ομάδες από τα Χανιά και ακούμε κολακευτικά σχόλια από όλους και ήμαστε υπερήφανοι για αυτό, ενώ δεν υπάρχουν ούτε οικονομικά, αλλά ούτε και άλλα προβλήματα που ακούμε σε άλλες ομάδες. Η διοίκηση έχει χαράξει το δικό της δρόμο και τους τιμά αυτό, που είναι συνεπής στις υποχρεώσεις της. Είναι ένας κρίκος το καλό κλίμα, η καλή πορεία και η συνέπεια της διοίκησης. Στα Χανιά είμαι ευτυχισμένος».

Μιλώντας για τη Λάρισα και τους λόγους για τους οποίους αποχώρησε το καλοκαίρι, είπε: «Τα μεγέθη είναι διαφορετικά, η Λάρισα είναι μέσα στις 5 κορυφαίες ομάδες της Ελλάδας. Όταν φεύγεις και πας σε μια μεγάλη ομάδα έχεις στο μυαλό σου κάποια πράγματα που έχουν να κάνουν με την καριέρα σου. Όταν δεν είσαι χαρούμενος δεν παίζει ρόλο το οικονομικό. Το είπα στον πρόεδρο και για αυτό έφυγα, δεν ήμουν ευχαριστημένος. Οι φιλοδοξίες και οι σκέψεις μου συμβαδίζουν με τον Πλατανιά. Η καλή πορεία της ομάδας θα έχει όφελος για όλους. Τους παίκτες, εμένα τον ίδιο, αλλά και όλους όσοι είναι στην ομάδα. Πρέπει όμως να διαχειριστούμε σωστά την πρόσκαιρη επιτυχία που έχουμε, γιατί στο ποδόσφαιρο μπορεί εύκολα αν πάρουν τα μυαλά σου αέρα να πάθεις μεγάλη ζημιά».

Για το πρωτάθλημα μέχρι τώρα της Football League, υπογράμμισε: «Οι μεγάλες ομάδες που υπάρχουν στην κατηγορία, είμαι σίγουρος ότι θα βρουν το δρόμο τους. Το θέμα είναι να ήμαστε εμείς σε καλό επίπεδο, ίσως να μην περίμεναν ότι κάποιες ομάδες όπως εμείς θα ήμασταν ψηλά. Η οικονομική σταθερότητα θα παίξει σημαντικό ρόλο και πιστεύω ότι σε εμάς μέχρι το τέλος θα ισχύει αυτό και είναι πλέον δικό μας θέμα για το αν θα πάει καλά η ομάδα. Πρέπει να κρατάμε μικρό καλάθι, είμαστε πρώτη φορά στην κατηγορία, δεν την φοβόμαστε, αλλά θα πρέπει να ήμαστε μαζεμένοι».

Τέλος ερωτηθείς για τις δύο μεγάλες ομάδες της Κρήτης, είπε: «Ο Εργοτέλης είναι μια οργανωμένη ομάδα, με τον ίδιο προπονητή για αρκετά χρόνια, ενώ έχει συμβούλιο με ηρεμία. Πιστεύω στη δουλειά του Καραγεωργίου, στηρίζεται από τη διοίκηση και για αυτό είναι τόσα χρόνια στην ομάδα. Αυτό τα λέει όλα και είναι απάντηση για τη δουλειά του. Στη συνέχεια πιστεύω ότι ο Εργοτέλης θα είναι ακόμα καλύτερος καθώς προσπαθεί και παίζει καλό ποδόσφαιρο και θα έχει καλύτερα αποτελέσματα στο μέλλον. Ο ΟΦΗ έχει μια τεράστια ιστορία σαν ομάδα και όταν τον βλέπεις από κοντά νιώθεις δέος. Έχει κάνει πολύ καλό ξεκίνημα στο πρωτάθλημα και δεν θα έχει πρόβλημα αγωνιστικά. Μακάρι τα όποια άλλα προβλήματα που έχει να μην τον επηρεάσουν και να βρει αυτό το οποίο αξίζει».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook