Περισσότερες από 40 γάτες έχουν εξαφανιστεί τους τελευταίους οκτώ μήνες από το χωριό Σμίλα στην Αρχαία Ολυμπία, σύμφωνα με καταγγελία που έκαναν κάτοικοι της περιοχής στη
φιλοζωϊκή ΜΚΟ Rommel. Όπως ανέφεραν στην καταγγελία τους η εξαφάνιση των άτυχων ζώων οφείλεται σε μαζική δηλητηρίαση στην περιοχή από ασυνείδητους. Παρόμοια περιστατικά αναφέρουν πως αφορούν και σε σκύλους στην ίδια περιοχή.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι κάτοικοι κάνουν λόγο για αυτό τον πολύ μεγάλο αριθμό, όταν διαδοχικά άρχισαν να βλέπουν σε διάφορα σημεία του χωριού, κυρίως νεκρές γάτες.
Κάτοικοι επικοινώνησαν με τη φιλοζωϊκή ΜΚΟ και ζήτησαν την βοήθεια των μελών της, ώστε να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν και να βάλουν ένα τέλος στο φαινόμενο αυτό.

Δήλωσαν αγανακτισμένοι από τα θλιβερά αυτά φαινόμενα, μια αγανάκτηση που γρήγορα πέρασε και στα μέλη του Rommel. Για το σκοπό αυτό η φιλοζωϊκή ΜΚΟ καλεί όποιον γνωρίζει κάτι σχετικό με την υπόθεση να ειδοποιήσει στο Rommel στο τηλέφωνο 6972-009804 ή στο 26250-24567 ή σε αντίθετη περίπτωση να απευθυνθεί στο τοπικό αστυνομικό τμήμα.

Σε άλλο περιστατικό μετά από καταγγελία για τραυματισμένο σκύλο από αεροβόλο στην περιοχή της Σπιάντζας, σε συνεργασία της ΜΚΟ Rommel με μέλη του Φιλοζωϊκού Συλλόγου Πύργου, πραγματοποιήθηκε σχετική έρευνα χωρίς όμως να υπάρξει κάποιο αποτέλεσμα. Παρακαλούνται όσοι γνωρίζουν κάτι σχετικό με την συγκεκριμένη υπόθεση ή με άλλες παρόμοιες να επικοινωνήσουν με τα τηλέφωνα του Rommel.

• Σε πρόσφατη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στην Κρέστενα για την ενημέρωση ενδιαφερομένων πολιτών για τις δράσεις του εθελοντισμού, αποφασίστηκε η συνεργασία της ΜΚΟ Rommel με τους εμπλεκόμενους φορείς. Σε αυτή την κατεύθυνση το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου στις 6.30 μ.μ. σε χώρο έναντι της παλιάς Πυροσβεστικής στην Κρέστενα θα κάνει ενημέρωση σχετική με τις δράσεις αυτές για όσους θέλουν να ενημερωθούν για τον εθελοντισμό στην περιοχή.


protothema.gr