Κλιμακώνουν τις πιέσεις τους προς την Ευρωζώνη οι οίκοι αξιολόγησης, με την S&P να απειλεί τα τελευταία έξι μέλη της Ευρωζώνης που διατηρούν άριστη πιστοληπτική αξιολόγηση, περιλαμβανομένης της Γερμανίας, να τα βάλει στον προθάλαμο της υποβάθμισης.

Όπως αναφέρει η ηλεκτρονική έκδοση των Financial Times, ο οίκος σκοπεύει να ανακοινώσει αργότερα εντός της ημέρας πως βάζει σε παρακολούθηση για πιθανή υποβάθμιση (credit watch negative) τη Γερμανία, τη Γαλλία, την Ολλανδία, την Αυστρία, τη Φινλανδία και το Λουξεμβούργο.

Η S&P αρνείται να σχολιάσει το δημοσίευμα.

Ο οίκος φέρεται να προειδοποίησε τις κυβερνήσεις των έξι χωρών πως οι αξιολογήσεις τους ενδέχεται να πέσουν στο ΑΑ+ εάν κατά την επόμενη αξιολόγηση αποτύχουν να πείσουν τους ειδικούς. Το credit watch negative σημαίνει πως υπάρχει μία στις δύο πιθανότητα να υποβαθμιστούν τα συγκεκριμένα κράτη τις επόμενες 90 ημέρες.

Η πιθανότητα υποβάθμισης της Γαλλίας αποτελεί ενδεχόμενο που έχουν αρχίσει να θεωρούν πιθανό οι αγορές, αλλά το να αμφισβητηθεί η άριστη πιστοληπτική ικανότητα της Γερμανίας ήταν κάτι όχι αναμενόμενο.

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook