Σκωτσέζοι ντετέκτιβ, που ερευνούν την εξαφάνιση της Madeleine McCann, βρέθηκαν στην Ισπανία, στο πλαίσιο επανεξέτασης της υπόθεσης.

Οι αξιωματικοί, πέρασαν τρεις ημέρες με Ισπανούς συναδέλφους τους στη Βαρκελώνη το Νοέμβριο, ερευνώντας την υπόθεση εξαφάνισης του κοριτσιού, παρόλο που η Μητροπολιτική Αστυνομία, είχε δηλώσει πως δεν υπάρχουν περιθώρια για επανεξέταση της έρευνας.

«Η αναθεώρηση συνεχίζεται. Υπήρξε πολύ καλή συνεργασία με τις Ισπανικές αρχές και η διαδικασία θα συνεχιστεί», δήλωσε εκπρόσωπος της Σκωτσέζικης αστυνομίας.

«Δεν είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε συγκεκριμένες λεπτομέρειες για οποιοδήποτε μελλοντικό σχέδιο στην Πορτογαλία ή κάπου αλλού», πρόσθεσε.

Η Madeleine ήταν 4 χρονών όταν εξαφανίστηκε μυστηριωδώς από το δωμάτιο όπου διέμενε με τους γονείς της σε οικογενειακές διακοπές στην Πορτογαλία στις 3 Μαΐου του 2007.

Πολλοί αστυνομικοί έχουν ταξιδέψει έκτοτε στην Πορτογαλία για να εντοπίσουν ίχνη του κοριτσιού, δίχως όμως αποτέλεσμα.

Ωστόσο, έχουν γίνει πολλές αναφορές στην αστυνομία από ανθρώπους που ισχυρίζονται ότι είδαν την Madeleine στην Ισπανία, λίγο καιρό μετά την εξαφάνισή της.

Σύμφωνα με το protothema, η νέα έρευνα ξεκίνησε ύστερα από εντολή του Βρετανού πρωθυπουργού, David Cameron, τον περασμένο Μάιο.