Το χάσμα μεταξύ πλουσίων και φτωχών στις χώρες του ΟΟΣΑ έχει αγγίξει το υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 30 ετών και οι κυβερνήσεις πρέπει να δράσουν άμεσα ώστε να αντιμετωπίσουν την ανισότητα, αναφέρει σε έκθεσή του ο Οργανισμός.

Σύμφωνα με την έρευνα του ΟΟΣΑ, το μέσο εισόδημα του πλουσιότερου 10% είναι περίπου εννέα φορές μεγαλύτερο από το 10% των φτωχότερων.

Μάλιστα, το χάσμα έχει αυξηθεί ακόμα και χώρες που παραδοσιακά υποστηρίζουν την ισονομία, όπως η Γερμανία, η Δανία και η Σουηδία, από πέντε προς ένα τη δεκαετία του 80’ σε έξι προς ένα σήμερα.

Το χάσμα βρίσκεται στο 10 προς 1 στην Ιταλία, την Ιαπωνία, την Κορέα και τη Βρετανία και στο 14 προς 1 στο Ισραήλ, την Τουρκία και τις ΗΠΑ.

Τα μεγαλύτερα ποσοστά εισοδηματικής ανισ \"\"ότητας καταγράφονται στη Χιλή και στο Μεξικό, όπου τα εισοδήματα των πλουσίων είναι 25 φορές μεγαλύτερα από αυτά των φτωχών.

Στις αναπτυσσόμενες χώρες, εκτός ΟΟΣΑ, η εισοδηματική ανισότητα είναι ακόμα υψηλότερη. Στη Βραζιλία βρίσκεται στο 50 προς 1.

Καθησυχαστικό είναι το γεγονός ότι η Ελλάδα αποτελεί τη μόνη χώρα (μαζί με την Τουρκία που έχει, ωστόσο από τα υψηλότερα ποσοστά εισοδηματικής ανισότητας) στην οποία καταγράφεται πτώση.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook