Η Olympic Air ενισχύει περαιτέρω την αεροπορική σύνδεση της Βορείου Ελλάδος με τις Βαλκανικές πρωτεύουσες, εντάσσοντας την πρωτεύουσα της Αλβανίας, Τίρανα, στους προορισμούς των πτήσεων από και προς το αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης. Το νέο δρομολόγιο Θεσσαλονίκη – Τίρανα που προστίθεται στο πρόγραμμα της Olympic Air εγκαινιάστηκε σήμερα, και αποσκοπεί να καταστήσει τη Θεσσαλονίκη σημαντικό κόμβο του δικτύου της εταιρίας, αλλά και επίκεντρο των Βαλκανίων.

Το δρομολόγιο πραγματοποιείται δυο φορές την εβδομάδα (Δευτέρα και Παρασκευή) και εκτελείται με αεροσκάφη τύπου Bombardier Q400 των 78 θέσεων. Κάθε Δευτέρα η αναχώρηση από Θεσσαλονίκη, με την πτήση ΟΑ 211, είναι προγραμματισμένη για τις 9 το πρωί, ενώ από τα Τίρανα, με την πτήση ΟΑ 212 είναι προγραμματισμένη για τις 9:35 (τοπική ώρα). Την Παρασκευή, η αναχώρηση από Θεσσαλονίκη, με την πτήση ΟΑ 211, είναι προγραμματισμένη για τις 16:30, ενώ από τα Τίρανα, με την πτήση ΟΑ 212 είναι προγραμματισμένη για τις 17.05 (τοπική ώρα).

Η διάρκεια της πτήσης είναι περίπου μία ώρα. Στο συγκεκριμένο δρομολόγιο θα δίνεται η δυνατότητα στο επιβατικό κοινό να επιλέξει το ταξίδι του μέσα από ένα διευρυμένο φάσμα τιμών τόσο στην θέση Premium Economy όσο και στην οικονομική θέση.

Η λογική του νέου δρομολογίου είναι προσαρμοσμένη στις εμπορικές και επιχειρηματικές απαιτήσεις του κοινού. Σε μηνιαία βάση, 50.000 Αλβανοί πολίτες μετακινούνται οδικώς από τη Βόρειο Ελλάδα προς την Αλβανία και αντίστροφα. Αντίστοιχο ενδιαφέρον υπάρχει και από την ελληνική πλευρά καθώς περισσότερες από 80 επιχειρήσεις της Βορείου Ελλάδος διατηρούν γραφεία στην αλβανική πρωτεύουσα.

Με το συγκεκριμένο δρομολόγιο η Olympic Air προσφέρει μία εναλλακτική, ταχύτερη, αλλά και πιο οικονομική λύση για το κοινό που ταξιδεύει μεταξύ των δύο χωρών. Με δεδομένο ότι η περιοχή της πρωτεύουσας καλύπτεται από το δρομολόγιο Αθήνα – Τίρανα, η προσθήκη του δρομολογίου Θεσσαλονίκη – Τίρανα διαμορφώνεται ώστε να καλύψει τη ζήτηση μεταξύ της Βορείου Ελλάδος και της γειτονικής χώρας, με την οποία υπάρχει έντονη οικονομική συνεργασία και δραστηριότητα.

Τα εγκαίνια έγιναν με μεγάλη επισημότητα σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στον Κρατικό Αερολιμένα «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης, παρουσία παραγόντων της συμπρωτεύουσας, εκπροσώπων του Διπλωματικού και Προξενικού Σώματος και του αναπληρωτή Διευθύνοντος Συμβούλου της Olympic Air, κ. Γιώργου Ευστρατιάδη.


newsbeast.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook