Με στόχο την μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή στην απεργία και κυρίως στα συλλαλητήρια συνδικαλιστικά στελέχη της ΑΔΕΔΥ καλούν όλους τους εργαζόμενους στο δημόσιο να δώσουν ένα δυναμικό παρόν στην πανελλαδική γενική απεργία που έχουν κηρύξει για την Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου η ΑΔΕΔΥ και η ΓΣΕΕ.

Σήμερα τα Χανιά επισκέφθηκε κλιμάκιο της ΑΔΕΔΥ από την Αθήνα με επικεφαλής τον αναπληρωτή πρόεδρό της κ. Ηλία Βρεττάκο ο οποίος στην διάρκεια συνέντευξης Τύπου αναφέρθηκε εκτενώς στις επιπτώσεις της οικονομικής πολιτικής και κάλεσε όλους να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση.

«Στόχος των πολιτικών που ασκούνται συνολικά σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης, είναι να Ασιατικοποιήσουν τις κοινωνίες της Ευρώπης» τόνισε ο αναπληρωτής πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ.

Ειδικότερα και σε ότι αφορά στους δημόσιους υπαλλήλους ο κ.Βρεττάκος επεσήμανε πως έχουν μπροστά τους. Πρώτον το ενιαίο μισθολόγιο που στοχεύει στην διαιώνιση των περικοπών και της λιτότητας. Δεύτερον τα επικουρικά ταμεία που οδηγούνται σε διάλυση και τρίτον τις συγχωνεύσεις στο δημόσιο που γίνονται με αποκλειστικό κριτήριο την εξοικονόμηση χρημάτων αδιαφορώντας για την ταλαιπωρία των πολιτών.

Επιπλέον το μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ, Αντώνης Σχετάκης αναφερόμενος και στο θέμα της αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας εξέφρασε την αντίθεση του συνδικαλιστικού κινήματος τονίζοντας πως «η δεινή θέση στην οποία ευρίσκονται οι εργαζόμενοι δεν οφείλεται στο ότι δεν εκποιείται η δημόσια περιουσία αλλά στις πολιτικές που ακολουθούνται».

Κάλεσμα σε όλους τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν στην απεργία απηύθυναν και το μέλος του ΓΣ της ΑΔΕΔΥ Γιώργος Σαββάκης καθώς επίσης και ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος Χανίων Δημήτρης Κωνσταντουλάκης.
Το κλιμάκιο της ΑΔΕΔΥ από την Αθήνα που ήρθε στην Κρήτη εν όψει της απεργίας της 23ης Φεβρουαρίου περιόδευσε σε υπηρεσίες του ευρύτερου δημόσιου τομέα στο πλαίσιο της ενημέρωσης των εργαζομένων.