Επιτυχημένη ήταν η συμμετοχή της Περιφέρειας Κρήτης στο 3ο Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού και Προϊόντων Μέλισσας που πραγματοποιήθηκε από τις 2 έως τις 4 Δεκεμβρίου στην Αθήνα, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Το φεστιβάλ διοργανώθηκε από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Στρατηγικού Σχεδιασμού και τη Διεπαγγελματική Οργάνωση Μελιού και λοιπών Προϊόντων Κυψέλης και τέθηκε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Η Περιφέρεια Κρήτης δικό της περίπτερο συμμετείχε στη σημαντική αυτή διοργάνωση με 13 παραγωγούς από όλη την Κρήτη, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να προβάλλουν τα προϊόντα τους στους επισκέπτες και να ενημερώσουν τον κόσμο για τις ευεργετικές ιδιότητες του Κρητικού μελιού.

Στόχος του 3ου Φεστιβάλ Μελιού ήταν η προβολή του ελληνικού μελιού και των άλλων προϊόντων κυψέλης αλλά και η καλύτερη ενημέρωση του καταναλωτή για την ιδιαίτερη αξία των προϊόντων αυτών.

Τα σχόλια του κόσμου για το περίπτερο της Περιφέρειας Κρήτης μεγέθους 56 τ.μ. ήταν πολύ θετικά, και οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν το Κρητικό μέλι (θυμαρίσιο, πευκόμελο, ανάμικτο) καθώς επίσης βασιλικό πολτό, πίτα μελιού, ρακόμελο, παστέλι και άλλα προϊόντα  που η παραγωγή τους βασίζεται στο μέλι. Το Κρητικό περίπτερο επισκέφθηκαν μεταξύ άλλων ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ Δριβελέγκας, ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, κ Νικητιάδης, βουλευτές κα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook