Προκαταβολή έως και μισό εφάπαξ σχεδιάζει να χορηγεί το Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων (ΤΠΔΥ) σε μια προσπάθεια να ανακουφίσει τους δικαιούχους δημόσιους υπαλλήλους.

Όπως αναφέρουν Τα Νέα της Τρίτης, το Ταμείο έχει «μαύρη» τρύπα 2 δισ. ευρώ, με 50.000 συνταξιούχους να περιμένουν στην ουρά. Είναι χαρακτηριστικό ότι αυτή την περίοδο διεκπεραιώνονται οι αιτήσεις του Νοεμβρίου 2009 ενώ εκατοντάδες είναι oι δικαιούχοι που απεβίωσαν περιμένοντας την εφάπαξ αποζημίωση.

Ακόμη και τα μέτρα που έχουν εφαρμοστεί μέχρι τώρα για τη σωτηρία του ΤΠΔΥ δεν έχουν αποδώσει τα αναμενόμενα. Μεταξύ των μέτρων είναι η μείωση κατά 15% το εφάπαξ βοηθήματος το οποίο χορηγεί στους ασφαλισμένους του που εξήλθαν της υπηρεσίας από 1η Ιανουρίου 2010 μέχρι και τις 31 Δεκεμβρίου 2010 ο Τομέας Πρόνοιας του ΤΠΔΥ.

Επίσης στους ασφαλισμένους που αποχώρησαν ή θα αποχωρήσουν από την 1η Ιανουαρίου 2011 και μετά το εφάπαξ από το ΤΠΔΥ μειώνεται σε ποσοστό 20% για όσους δεν έχει εκδοθεί η σχετική απόφαση χορήγησής του.

Υπενθυμίζεται ότι έγινε παρακράτηση εισφοράς 1% από 1ης Ιανουαρίου 2011 υπέρ του ΤΠΔΥ των πάσης φύσεως αποδοχών των δημοσίων υπαλλήλων.

Tέλος, θα πρέπει να τονιστεί ότι δεν αποκλείεται και νέα μείωση στο εφάπαξ το 2012.

 

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook