Η ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων προχωρά το σύστημα με την ειδική «κάρτα», με την οποία οι αγρότες έχουν τη δυνατότητα να προμηθεύονται πετρέλαιο κίνησης με χαμηλότερη φορολογία.

Με βάση τη δήλωση καλλιέργειας που υποβάλλεται κάθε άνοιξη, θα «φορτώνεται» στην κάρτα ειδικό τσιπάκι, το οποίο θα επιτρέπει την προμήθεια συγκεκριμένης ποσότητας πετρελαίου.

Σύμφωνα με τα σχέδια του ΥπΑΑΤ, όλοι οι παραγωγοί θα εφοδιαστούν με αυτή την κάρτα, η οποία θα έχει καταγράψει τον όγκο του καυσίμου που ο αγρότης θα πρέπει να χρησιμοποιεί, βάση της έκτασης και των καλλιεργειών που έχει ή βάση των μηχανημάτων που διαθέτει.

 «Όλα αυτά τα στοιχεία είναι καταγεγραμμένα στο σύστημα ΟΣΔΕ και στο μητρώο αγροτικών εκμεταλλεύσεων», δηλώνει στον ΑγροΤύπο ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Α. Ροντούλης, προσθέτοντας ότι «στα μητρώα είναι καταγεγραμμένα και τα αγροτικά οχήματα».

Με βάση τους συντελεστές που θα αποφασιστούν για την κάθε κατηγορία – και οι οποίοι θα συζητηθούν μέσα από μια διαβούλευση που θα ξεκινήσει το επόμενο χρονικό διάστημα το ΥπΑΑΤ – οι παραγωγοί θα γνωρίζουν πόσα λίτρα τους αναλογούν και θα μπορούν να πηγαίνουν στο πρατήριο για να προμηθεύονται το πετρέλαιό τους.

Με βάση την κάρτα που θα διαθέτουν θα εισπράττουν και την ανάλογη επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης πετρελαίου. «Στο σύστημα αυτό η πολιτική ηγεσία αποφάσισε την ένταξη και των μελισσοκόμων», ανακοίνωσε ο κ. Ροντούλης.

(agrotypos.gr)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook