H Ηράκλεια Πρωτοβουλία ολοκλήρωσε τον πρώτο κύκλο επαφών με τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης του Δήμου Ηρακλείου σε πρόσφατη συνεδρίαση της Συντονιστικής Επιτροπής, όπου βρέθηκε ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Ηράκλειο Ανθρώπινη Πόλη» κ. Κώστας Καμπιτάκης .

Η κουβέντα ήταν ιδιαίτερα εποικοδομητική, ενώ ανταλλάχτηκαν απόψεις γύρω από αρκετά ζητήματα που αφορούν την λειτουργία του Δήμου Ηρακλείου. Ο κ. Καμπιτάκης έδωσε έμφαση στο ζήτημα των επιπτώσεων της οικονομικής κρίσης και στο Δήμο Ηρακλείου. Τόνισε πως η παράταξη του θα ήθελε τον Δήμο πάνω από τα προβλήματα των συμπολιτών μας που έχουν ως αφετηρία την κρίση και ζήτησε την πίεση προς αυτήν την κατεύθυνση και από την Ηράκλεια Πρωτοβουλία. Πρόσθεσε πως πρέπει ο Δήμος να μην λειτουργεί σαν «μακρύ χέρι» της κεντρικής διοίκησης.

Από πλευράς Ηράκλεια Πρωτοβουλίας, ο πρόεδρος της κίνησης κ. Κώστας Βαρβεράκης, συμφώνησε πως η κρίση επηρεάζει σαφέστατα τη Δημοτική Αρχή καθώς επηρεάζει τις ζωές των συμπολιτών μας και μάλιστα με αρνητικές συνέπειες. Συμπλήρωσε πως η παράταξη εργάζεται με βάση το καλύτερο που μπορεί να επιτευχτεί για τους δημότες της πόλης, με βάση τις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί.

Σε σημαντικό θέμα της συζήτησης αναδείχτηκε η μη απαλλοτρίωση του Οικοπέδου Λυδάκη. Για το ζήτημα αυτό η άποψη της Ανθρώπινης Πόλης είναι να γίνει εξ ολοκλήρου η απαλλοτρίωση του οικοπέδου και διαφωνεί με την τακτική που ακολούθησε η Δημοτική Αρχή.

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Μανόλης Βασιλάκης επανέλαβε πως το μισό του οικοπέδου θα περνούσε έτσι κι αλλιώς στα ‘χέρια’ του Δήμου, ενώ το κόστος απαλλοτρίωσης του άλλου μισού είναι απαγορευτικό λόγω του πολύ υψηλού κόστους. Τόνισε δε πως στην συγκεκριμένη περιοχή της πόλης θα δημιουργηθούν συνολικά 23 στρέμματα πράσινο, την ίδια στιγμή που υπάρχουν άλλες περιοχές ιδιαίτερα υποβαθμισμένες κυρίως λόγω έλλειψης πολεοδομικού σχεδίου.

Στη γενική διαπίστωση πως η συμμετοχή της Ηράκλειας Πρωτοβουλίας στην διοίκηση του Δήμου, συνέβαλε καθοριστικά στην αναβάθμιση της εικόνας της πόλης και στην εξυπηρέτηση των δημοτών, συμφώνησε ο κ. Καμπιτάκης.

Στο τέλος της συζήτησης σημειώθηκε η ανάγκη για ευρύτερες και ποιο συχνές συνεργατικές συναντήσεις μεταξύ των δημοτικών παρατάξεων αλλά και των πολιτών για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των προβλημάτων του Δήμου Ηρακλείου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook