Νόμο για να μην μεταβιβάζεται ή πωλείται ελληνική γη θα προτείνει ο πρωθυπουργός, όπως ανακοίνωσε ο ίδιος, προσερχόμενος στο συνέδριο για τη σύνδεση της διά βίου μάθηση με την απασχόληση.

Ο Γιώργος Παπανδρέου πρόσθεσε ότι θα ζητήσει από όλα τα κόμματα, μέσα από διάλογο, να συμφωνήσουν σε αυτή τη νομοθετική ρύθμιση και αργότερα με την Αναθεώρηση να συμπεριληφθεί και στο Σύνταγμα.

Συμπλήρωσε δε, ότι θα δίνεται το δικαίωμα μόνο στη Βουλή να αποφασίζει τη μεταβίβαση μικρής έκτασης γης.

Ο πρωθυπουργός, εξήγησε ότι με αυτόν τον τρόπο η κυβέρνηση απαντά τόσο στη σημερινή συγκυρία όσο και μακροπρόθεσμα και επανέλαβε:

«Πάγια θέση μας είναι -και το λέω για όσους εντός και εκτός της χώρας δεν το έχουν εκτιμήσει- ότι μιλάμε για αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας, για ανάπτυξη και αποπληρωμή χρεών. Να μη συγχέεται ο όρος αξιοποίηση με τον όρο πώληση. Η Ελλάδα δεν πουλάει τη γη της.»

Κατά την παρέμβασή του στο συνέδριο, ο κ. Παπανδρέου υπογράμμισε πως «κανείς μας δεν είναι περήφανος που κάθε τρεις και λίγο έρχονται ορισμένοι κύριοι και αξιολογούν την πορεία του έργου μας, που η χώρα μας είναι υπό επιτήρηση, υπό κηδεμονία και μάλιστα κάτω από τα φώτα της παγκόσμιας δημοσιότητας».

Σχετικά με τη διά βίου μάθηση, ο κ. Παπανδρέου εξήγγειλε τη διάθεση κονδυλίων 2,2 δισ. ευρώ από κοινοτικούς πόρους σε πρόγραμματα που θα αφορούν όλους τους πολίτες με αιχμή νέους, ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες και εργαζόμενους.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook