Στην υπογραφή προγραμματικής σύμβασης με την Περιφέρεια Κρήτης, για την προώθηση της μελέτης του έργου κατασκευής του δρόμου «Άγιος Κύριλλος-Γέρο Κάμπος», προχώρησε ο Δήμαρχος Γόρτυνας, Νίκος Σχοιναράκης. Η μελέτη αφορά τη διαπλάτυνση και ασφαλτόστρωση ενός τμήματος, μήκους 4 χιλιομέτρων, του δρόμου που ενώνει τον Άγιο Κύριλλο με το Γέρο Κάμπο (το υπόλοιπο κομμάτι μήκους 5 χιλιομέτρων έχει ήδη κατασκευαστεί) και έχει προϋπολογισμό 1,8 εκατ. ευρώ.

«Κάναμε ένα σημαντικό βήμα για το έργο κι αν πετύχουμε την ένταξη, την χρηματοδότησή του και κατ’ επέκταση την ολοκλήρωσή του, θα μπορούμε να μιλάμε για μια πολύ σημαντική επιτυχία για το Δήμο Γόρτυνας, καθώς αποτελεί ένα απαραίτητο έργο υποδομής» δήλωσε ο Νίκος Σχοιναράκης αναφερόμενος στην υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης. Ο Δήμαρχος δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει εκ μέρος όλων των δημοτών, τον μηχανικό Μιχάλη Βαρδουλάκη, που αφιλοκερδώς εκπόνησε και παρέδωσε στον Δήμο Γόρτυνας την εν λόγο μελέτη.

«Τόσο εγώ προσωπικά όσο και τα υπόλοιπα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, θέλουμε να ευχαριστήσουμε για μια ακόμη φορά τον συνδημότη μας Μιχάλη Βαρδουλάκη για την αξιέπαινη πρωτοβουλία του. Τέτοιες ανιδιοτελείς πράξεις αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση. Επίσης θέλω να ευχαριστήσω τον Περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρο Αρναουτάκη καθώς και τις υπηρεσίες της Περιφέρειας, για την συνδρομή τους, αφού αναμφίβολα η συμβολή τους είναι καθοριστική». επισήμανε στις δηλώσεις του ο κ. Σχοιναράκης.

Να σημειωθεί πως έπειτα από συντονισμένες κινήσεις της δημοτικής αρχής σε συνεργασία με τον κ.Βαρδουλάκη, εξασφαλίστηκε η συγκατάθεση των πολιτών που έχουν ιδιοκτησίες στα σημεία απ΄όπου θα περάσει ο δρόμος, προκειμένου να επιτρέψουν την διάνοιξη χωρίς να ζητήσουν αποζημιώσεις. Το τεχνικό δελτίο αναμένεται να κατατεθεί τις επόμενες ημέρες από τις υπηρεσίες της Περιφέρειας Κρήτης, προκειμένου να βρεθεί η απαιτούμενη χρηματοδότηση μέσω του ΕΣΠΑ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook