Το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου και ώρα 21:00 στο Θεατρικό Σταθμό Ηρακλείου, το ΟΜΜΑ ΣΤΟΥΝΤΙΟ θα πραγματοποιήσει την παράσταση «Η Σονάτα του Σεληνόφωτος» του Γιάννη Ρίτσου, της οποίας τα έσοδα θα διατεθούν στο θεραπευτικό πρόγραμμα ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ. Το ΟΜΜΑ ΣΤΟΥΝΤΙΟ επέλεξε αυτή τη συνεργασία θέλοντας να εκφράσει μ’ αυτό τον τρόπο τη συμπαράστασή του στα μέλη και τις οικογένειες του θεραπευτικού προγράμματος.

Λίγα Λόγια για τη παράσταση.

Ένα ανεξάντλητο κείμενο μεγάλης ευαισθησίας και ποιητικής ομορφιάς. Μια γυναίκα μιλάει σε ένα νέο, μια αφοπλιστική εξομολόγηση για την μοναξιά, την ερωτική επιθυμία, την ανάγκη του άλλου. Ένας μονόλογος ανάμεσα στην ικεσία και την εξομολόγηση, που απολήγει σε διήγηση και επανεξέταση της ζωής, γεμάτος από αναμνήσεις από την παιδική ηλικία ως την επώδυνη ερωτική ιστορία, που οδηγούν τη γυναίκα αυτήν στον επαναπροσδιορισμό της ζωής της.
Το έργο αυτό του Γιάννη Ρίτσου εκφράζει το αδιέξοδο του ατομισμού καθώς και ολόκληρου του αστικού πολιτισμού.

Το έργο γράφτηκε στην Αθήνα τον Ιούνη του 1956. Απέσπασε το Α΄ Κρατικό βραβείο Ποίησης για το 1956. Μαζί με τον \”Επιτάφιο\” και την \”Ρωμιοσύνη\” είναι από τα πρώτα έργα του ποιητή σε αριθμό εκδόσεων (37) καθώς και το πρώτο από τα έργα του σε μεταφράσεις (έχει μεταφραστεί σε 24 ξένες γλώσσες) ενώ έχει κυκλοφορήσει σε 43 ξενόγλωσσες εκδόσεις.

Τιμή εισιτηρίου: 10 €

Σκηνοθεσία: Αντώνης Διαμαντής
Παραγωγή : Θέατρο ΟΜΜΑ ΣΤΟΥΝΤΙΟ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook