Ο Ολυμπιακός έκανε το χρέος του απέναντι στην Άρσεναλ, επικράτησε 3-1 των Άγγλων στο «Καραϊσκάκη», αλλά δεν πανηγύρισε την πρόκριση στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ, αφού οι Γερμανοί -για μια ακόμη φορά- δεν αποδείχθηκαν φίλοι μας.

Παρότι η Ντόρτμουντ βρέθηκε να προηγείται 2-0 της Μαρσέιγ, έχασε 3-2 με τους Γάλλους να παίρνουν το δεύτερο εισιτήριο για την επόμενη φάση.

Για την ιστορία, τα τέρματα της νίκης των «ερυθρολεύκων» σημειώθηκαν από τους Τζεμπούρ (16’), Φουστέρ (36’) και Μοδέστο (89’). Ο Μπεναγιούν (57’) εκείνο των «κανονιέρηδων».

ΔΕΝ… δικαιούται να κλαίει η ομάδα του Βαλβέρδε Συνεχίζει στο Europa League και πιθανώς μπροστά της να ανοίγεται ένας μονοπάτι το οποίο θα την οδηγήσει σε μια επιτυχία που ποτέ δεν είχε φανταστεί ή αν προτιμάτε δεν είχε εκτιμήσει όσο θα έπρεπε τα προηγούμενα χρόνια…

Ολυμπιακός (Ερνέστο Βαλβέρδε): Μέγιερι, Μαρκάνο, Μέλμπεργκ, Παπαδόπουλος, Τοροσίδης, Μανιάτης, Μοδέστο, Φουστέρ (64’ Αμπντούν), Χολέμπας (37’ Ορμπάιθ), Μιραλάς, Τζεμπούρ (90’ Παπάζογλου).

Άρσεναλ. (Αρσέν Βενγκέρ): Φαμπιάνσκι (25’ Μανόνε), Τζουρού, Σκιλασί, Βερμάελεν, Σάντος (51’ Μίκελ), Φρίμπονγκ, Κοκελίν (67’ Ροσίτσκι), Τσάμπερλεϊν, Αρσάβιν, Μπεναγιούν, Σαμάκ.

Η τελευταία αγωνιστική:

Ολυμπιακός-Άρσεναλ 3-1
(16’ Τζεμπούρ, 36’ Φουστέρ, 89’ Μοδέστο-57’ Μπεναγιούν)

Ντόρτμουντ-Μαρσέιγ 2-3
(23’ Μπλαστσικόφσκι, 32’ πεν. Χούμελς-45+4’ Ρεμί, 85’ Α. Αγιού, 87’ Βαλμπουενά)

Η τελική βαθμολογία:

1. Άρσεναλ 11
2. Μαρσέιγ 10
3. Ολυμπιακός 9
4. Ντόρτμουντ 4

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook